Kwaliteitsplein
Image default
Internet

Wat is een OGG-bestand?

Zoals alle bestanden voor afbeeldingen en andere dingen, OGG bestanden worden gebruikt voor audio. Het is enigszins vergelijkbaar, maar beter dan de MP3-bestanden. Dus hier zullen we alles bespreken wat u moet weten over de OGG-bestanden.

Een inzicht in wat is OGG-bestand?

Het is een bestand dat de mogelijkheid heeft om audiovrije en ongepatenteerde Ogg Vorbis-audiocompressie voor zijn gegevens te gebruiken. Het wordt vaak verward met de MP3-bestanden, maar er zijn enkele significante verschillen, namelijk:

  • Het geluid van OGG-bestanden is een goed alternatief voor MP3-bestanden.

  • De OGG-bestanden bevatten de audio in gelijke grootte als het MP3-bestand en gebruiken ook gelijke schijfruimte.

  • OGG-bestanden bevatten metadata en veel informatie.

OGG-bestanden hebben meer waarde dan gewone MP3-bestanden en ze worden ook ondersteund door veel mediaspelers en audiosoftware.

De betekenis van OGG-bestanden

De OGG-bestanden gebruiken het OGG-formaat voor het opslaan van hun gegevens. Deze bestanden gebruiken een specifiek coderingsschema dat alleen door Xiph.Org wordt geleverd door de ontwikkelaars van OGG. Een van de beste dingen van de OGG-bestanden is dat deze niet beperkt zijn tot één type audiobestand, omdat ze andere compressies kunnen bevatten, zoals Speex en FLAC.

https://cumsedeschide.com/extension/ogg

De OGG-bestanden openen

Het openen van de OGG is helemaal niet moeilijk, omdat je alleen de ondersteunende software nodig hebt om deze bestanden te openen en te gebruiken. Het goede deel is dat er tal van software beschikbaar is op de volgende besturingssystemen om OGG-bestanden te openen.

  • Android

  • iOS

  • Lennix

  • MacOS

  • Windows.

Conclusie

Naast deze besturingssystemen kunt u deze bestanden ook op internet openen. Omdat het een open-source en auteursrechtvrij bestandstype is, kan OGG worden gebruikt voor verschillende audiobestandsbehoeften. Hier bespraken we alles wat u moest weten over de OGG-bestanden.