Kwaliteitsplein
Industrie

Ervaar vrijheid in uw ontwerpen met kunststof spuitgieten

Bent u met uw bedrijf actief bezig met de productie van kunststof elementen en zoekt u een manier om efficiënt producten te vervaardigen? Dan is kunststof spuitgieten een interessante optie. Binnen deze vorm van produceren wordt gebruik gemaakt van thermoplasten. Dit zijn kunststoftypen die onder hoge temperaturen week of plastisch worden, waardoor ze in een volgend traject kneedbaar zijn tot unieke vormen. Dit betekent dat u binnen dit discontinue systeem een groot aantal kunststof elementen kunt produceren, waarbij u bij een hoger volume steeds voordeliger uit bent. Naber Plastics is een bedrijf die hier al jaren gespecialiseerd in is.

De techniek achter kunststof spuitgieten

Spuitgieten is een geavanceerde methode, maar in de praktijk verloopt alles automatisch en dat maakt het zeer efficiënt. Heeft u een idee of ontwerp voor een kunststof product? Dan kunt u deze in een matrijs laten vormgeven. In het vervolg is het belangrijk om een kunststoftype te kiezen, welke past bij uw ontwerp. Mogelijke thermoplastische opties zijn ABS, polystyreen, polypropeen, polyetheen of LCP. Deze materialen worden verwarmd en vervolgens door een matrijs in de juiste vorm gedrukt, waarna het geheel stolt. Dit vormt dan ook direct het eindproduct, welke u bij nabewerking nog kan voorzien van bedrukking of een specifieke kleur of lak.

Bij deze specialist bepaalt de afnemer

Kunststof spuitgieten kent veel voordelen. Ondanks het lichte materiaal, realiseert u met deze methode toch een stevig product. Ook heeft u veel vrijheden in het ontwerp van uw product, mede dankzij de te vormen matrijs. Wel dient er bij te worden gezegd dat kunststof spuitgieten voornamelijk interessant is wanneer u een grote afnemer bent. Afhankelijk van uw product kunt u dan ook het beste 2.000 of 3.000 elementen tegelijk afnemen. Dankzij lage marges bent u met deze hoeveelheden een stuk voordeliger uit. Heeft u hulp nodig bij uw ontwerp of heeft u vragen over de technische haalbaarheid? Dan kan een professional u verder helpen.

https://naberplastics.com/