Kwaliteitsplein
Image default
Gezondheid

Hoe help je je hond als deze ziek is?

Een gezonde hond geeft je huishouden extra kleur. Het is dan ook belangrijk om je hond altijd zo gezond mogelijk te houden. Als baasje van de hond is dit dan ook jouw verantwoordelijkheid. Ondanks alle pogingen om het beestje zo gezond mogelijk te houden, heb je hier helaas niet altijd evenveel invloed op. Goede en voedzame hondenvoeding is vaak van goede invloed op de gezondheid en het immuunsysteem van de hond. De honden kunnen echter in de buitenwereld zomaar een virus oplopen! In deze blog vertellen we je hoe je in de gevallen van ziekte het beste kunt handelen.

Soorten ziekten hond

Een hond kan net als de mens tal van ziektes oplopen. Veel ziektes hebben dezelfde naam als bij mensen. Zo bestaat koorts bij honden, verkoudheid bij honden en zelfs diabetes bij honden. Omdat honden over het algemeen een beduidend slechter immuunsysteem hebben dan mensen is het bij ziekten altijd raadzaam om de huisarts te bezoeken. De huisarts zal je precies kunnen vertellen wat er aan het beestje mankeert en wat je kunt doen om de last die het beestje ervaart te minimaliseren. In veel gevallen helpen specifieke antibiotica om de hond er weer bovenop te krijgen. In gevallen van langdurige ziekten bij de hond, zoals diabetes, dient het volledig eetpatroon van de hond aangepast te worden. Door het eetpatroon aan te passen kunnen verdere ongemakken geminimaliseerd worden.

Schone oren zijn belangrijk voor een hond

De oren van de hond zijn van enorm belang. Dit komt omdat de honden naast luisteren ook communiceren met hun oren. Omdat naast het zintuig horen dus ook de communicatie door ditzelfde lichaamsdeel wordt uitgevoerd kun je wel stellen dat de oren goed verzorgd moeten worden. De oren worden verzorgd door deze regelmatig schoon te maken. Door de oren van de hond schoon te maken met bijvoorbeeld een oorreiniger hond weet je zeker dat de oren schoon blijven. Als de oren van de hond niet schoon gehouden worden kan zich vuil in de oren ophopen. Het opgehoopte vuil wordt vervolgens bewoond door bacteriën welke infecties en ziekten kunnen veroorzaken! Wees de bacteriën dus voor door de oren met regelmaat schoon te maken.