Kwaliteitsplein
Image default
Financieel

Wat moet je doen als je het niet eens bent met je incasso?

Als zzp’er, bedrijfsleider maar ook als gewoon ‘particulier burger’ kun je te maken krijgen met een incasso waar je het niet mee eens bent. Plotseling ligt er een torenhoge factuur op de deurmat of in je brievenbus, waarvan je zeker weet dat jij die niet hoeft te betalen. Wat kun je in dit soort situaties doen, als je het gevoel hebt dat je met je rug tegen de financiële muur staat? In dit artikel geven we je een aantal praktische tips om op een goede manier uit de malaise te komen.

Schakel de hulp in van een juridisch specialist

Een van de acties die je kunt ondernemen als je een incasso hebt ontvangen en meerdere aanmaningen, is het inschakelen van Rechtnet Advocaten: uw incassobureau nabij Helmond. Een juridisch specialist van Rechtnet Advocaten: uw incassobureau nabij Helmond kan je helpen om de situatie op een correcte manier op te lossen. Je krijgt dan advies op maat en juridische hulp, mocht het tot een rechtszaak komen. Maar gelukkig is het inzetten van een jurist niet altijd nodig en zijn er ook andere manieren om een (vermoedelijk) onterechte incasso aan te vechten.

Dien altijd op tijd bezwaar in als je het niet met een incasso eens bent

Wanneer er onterecht geld van je rekening is afgeschreven of je een onterechte rekening hebt gekregen, dien dan op korte termijn bezwaar in om niet in de problemen te komen. Gaat het om een afschrijving van je bankrekening waar je het niet mee eens bent? Dan kun je maar liefst tot 13 maanden na deze afschrijving, de bank verzoeken om de incasso ongedaan te maken. Als je hiertoe bij je bank een verzoek indient, begint de bank een zogeheten MOI-procedure. MOI staat voor Melding Onterechte Incasso. De bank checkt tijdens deze procedure eerst of je een machtiging hebt afgegeven voor de incasso of voor meerdere incasso’s, digitaal dan wel op papier. Als dit niet het geval is, heb je sowieso recht op teruggave van de incasso en wordt dit door de bank voor je geregeld. Kom je er samen met je bank of met een schuldeiser niet uit? Dan raden we je aan om juridische bijstand in te schakelen. Want bij onterechte incasso’s heb je meer rechten dan je denkt!