Kwaliteitsplein
Image default
Eten en drinken

Op zoek naar de beste kwaliteit noten? Zo vind je ze!

Waar we vroeger relatief weinig noten aten zien we dit aantal al jaren stijgen. Dit komt omdat we meer en meer zijn gaan inzien dat noten ontzettend goed voor ons zijn. Noten bevatten namelijk ontzettend veel vetten, vitaminen en mineralen. We kunnen iedereen dan ook aanraden om met regelmaat noten te eten! Overigens is de ene noot natuurlijk veel rijker aan voedingsstoffen dan de andere noot. Dit hangt samen met het soort noot en daarnaast met de kwaliteit van de noten. Omdat dit grotendeels bepaald hoe goed de noot voor jou is vertellen we je in deze blog meer over de kwaliteit van noten en daarnaast hoe jij de beste kwaliteit noten kunt vinden!

Kwaliteit van de noten

Met het blote oog is het ontzettend moeilijk om de kwaliteit van de noten te bepalen. Toch zijn er bepaalde kenmerken die je een idee van de kwaliteit kunnen geven. Wanneer jij bijvoorbeeld ergens een zakje noten koopt, dan weet je over het algemeen dat de kwaliteit minder is dan wanneer jij losse noten koopt. Als je toch kiest voor zakjes noten kopen dan is de tht datum erg belangrijk. Hoe langer de noten houdbaar zijn, hoe slechter de kwaliteit over het algemeen is. De noten zijn dan behandeld met verschillende conserveringsmiddelen, hier gaat de kwaliteit direct van achteruit. 

Plek van kopen

De plek waar jij je noten koopt zegt veel over de kwaliteit van de noten die je koopt. Over het algemeen zijn er drie plekken waar je terecht kunt voor je noten. Dit zijn de supermarkt, de markt en een notenspeciaalzaak. In de supermarkt betaal je over het algemeen het minste voor je noten maar dit merk je ook direct in de kwaliteit van de noten. Op de markt koop je kwalitatief gezien iets betere noten en bij de noten speciaalzaak koop je over het algemeen de beste noten. Wil je dus echt goede amandelen kopen? Bezoek dan zeker een notenspeciaalzaak of webshop. Hier zul je iets meer betalen dan in de reguliere supermarkt, maar het kwaliteitsverschil zal dit prijsverschil meer dan verantwoorden!