Kwaliteitsplein
Image default
Eten en drinken

Manieren hoe je meer water drinken leuker kunt maken

Genoeg water drinken is ontzettend belangrijk. Wanneer je te weinig hebt gedronken, merk je dat je lichaam moe wordt, hoofdpijn kan optreden en soms kun je zelfs wat duizelig worden, wanneer je niet genoeg hebt gedronken. Betrap jij jezelf ook weleens op dat je te weinig water drinkt? Lees dan gauw verder hoe je water drinken leuker kan maken. Zo vergeet je minder snel een glas water te drinken en blijf je de hele dag gehydrateerd.

Eigen drinkflessen bedrukken

Het is een stuk eenvoudiger om meer te drinken, wanneer je een drinkfles bij je hebt. Je hoeft dan niet speciaal water te pakken en hebt ook nog eens een goed overzicht van hoeveel je al hebt gedronken.

Je kunt het nog leuker en handiger maken door zelf een drinkfles te bedrukken. Kies het formaat, de kleur en een afbeelding of logo naar keuze voor een originele drinkfles. Drinkflessen bedrukken is natuurlijk handig voor jezelf, maar ook een perfect zakengeschenk of leuk om cadeau te doen. In een handomdraai kun jij een drinkfles bedrukken en zo altijd genoeg water bij je hebben.

Maak gebruik van een app

Er zijn er ook speciale apps op de markt, waarmee je jouw gezondheid kunt bijhouden. Zo kun je hier dagelijks opgeven, hoeveel glazen water je hebt gedronken. Op deze manier kun je het goed bijhouden en is het een stuk leuker om mee bezig te zijn.

Water met een smaakje

Wil je wel meer water drinken, maar is water simpelweg niet jouw drankje naar keuze? Of hebben jouw kinderen moeite met het drinken van water, wanneer er zoveel lekkere alternatieven zijn? Een goede manier om meer water te drinken, is door water met een smaakje te verkiezen. Dit hoeft niet te betekenen dat je kiest voor een ongezonde vorm van frisdrank met suiker, maar je kunt jouw glas water eenvoudig meer smaak geven op een natuurlijke manier. Zo kun je bijvoorbeeld een schijfje citroen of limoen in het water doen, of wat dacht je van munt? Ook zijn er suikervrije zoetmakers op de markt, waarmee je water op een gezonde manier een heerlijk smaakje kunt geven. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een lekkere kruidenthee om water een betere smaak te geven.

Voor een goede gezondheid en een goed gevoel, is het belangrijk om genoeg water te drinken. Zeg vaarwel tegen frisdrank vol met suiker en verkies water als gezond alternatief. Zo blijf je gehydrateerd en voorkom je vermoeidheid of andere lichamelijke en mentale vormen van uitputting. Water drinken maak je leuker door eigen waterflessen rondom te bedrukken, smaak te geven aan jouw water en door jouw dagelijkse inname bij te houden via een handige gezondheidsapp.