Kwaliteitsplein
Dieren

Overwin je angst voor honden met de TOPDOG methode!

Overwin je angst voor honden met de TOPDOG methode!

Heb jij een angst voor honden en wil je deze graag overwinnen? Verdubbelt jouw hartslag als je een hond op straat tegen komt, of verlam je als een hond naast je staat te kwispelen? Ren je spontaan de andere kant op als je een hond ziet lopen? Een <a href=”https://www.socialdog.nl/honden-angst-overwinnen”>angst voor honden</a> is erg vervelend en het is niet meer dan begrijpelijk als je daar vanaf wilt. Het kan zijn dat je op jonge leeftijd een vervelende ervaring met een hond hebt gehad en dat je daardoor een angst hebt ontwikkeld. Er kunnen natuurlijk ook andere redenen aan ten grondslag liggen. Wat de oorzaak voor je angst voor honden ook is, Social Dog kan jou daar vanaf helpen. Daarbij maken we gebruik van de TOPDOG methode. Wat houdt deze methode precies in?

Wat houdt de TOPDOG methode in?

Als jij de stap hebt genomen en hebt besloten om je angst voor honden te overwinnen helpt <a href=”https://www.socialdog.nl/index.php”>Social Dog</a> je graag verder. Onze cursus, die zich richt op het overwinnen van een angst voor honden, maakt gebruik van de TOPDOG methode. Tijdens deze cursus leer je honden te begrijpen. Wij denken namelijk dat aan de angst voor honden een onvermogen om honden te begrijpen ten grondslag ligt. Met de TOPDOG methode leer jij over hondentaal. Op die manier kun je het gedrag van honden beter begrijpen. Dat helpt op den duur weer met het overwinnen van je honden angst. Ook leer je hoe je overkomt op honden en hoe je je het beste in hun omgeving kunt gedragen. Tijdens de cursus forceren we nooit iets en bouwen we het contact met de honden stap voor stap op.

Welke resultaten kun je boeken met de TOPDOG methode?

De TOPDOG methode is een prijswinnende methode. In 2007 won het de landelijke methodiek-innovatieprijs in de Geestelijke Gezondheidszorg. Namens Social Dog verzorgt Margreet van Bladel de cursussen. Zij heeft een studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening afgerond, alsmede een master in Social Work. Daarop is ze de TOPDOG methode gaan bestuderen. Ze werkt samen met haar twee psychosociale hulphonden, Louie en Puk. Met haar cursussen leer je niet alleen je angst voor honden te overwinnen, maar leer je ook je zelfvertrouwen te vergroten, terughoudendheid en boosheid te verminderen en je communicatievaardigheden te verbeteren.

Schrijf je nu in voor een cursus!

Heb jij interesse in het volgen van een cursus bij Social Dog? Neem dan gerust eens contact op om verder te informeren, of schrijf je direct in! Je kunt daarvoor bellen naar +31 619600417, een e-mail sturen of het contactformulier op de website invullen.

Voor meer info :