Kwaliteitsplein
Image default
Dienstverlening

Wat verstaan we onder kortsluiting

Elektrische circuits in uw huis zijn ontworpen om specifieke paden te volgen. Soms verschijnt er een secundair pad dat de stroom van elektriciteit omleidt in een nieuwe richting, waardoor bepaalde elektrische apparaten niet meer werken. Dit wordt kortsluiting genoemd. Er zijn twee soorten kortsluitingen. Regelmatige circuits treden op wanneer een stroomvoerende draad wordt aangesloten op een neutrale draad zonder een apparaat in het midden om de stroom te gebruiken. Deze interactie verlaagt de weerstand aanzienlijk en genereert een krachtige stroomstoot via een nieuw pad. Elektricien regio Amsterdam beschouwt dit als het meest voorkomende type kortsluiting maar heeft ook het grootste risico op het veroorzaken van een ongeval of brand. Een aardlek kortsluiting is het andere type kortsluiting. Deze treden op wanneer een hete draad een geaard onderdeel van het elektrische systeem ontmoet, zoals een geaarde doos of blanke koperen aardingsdraad. De stroom volgt de weg van de minste weerstand zoals bij een traditionele kortsluiting. Het pad leidt in dit geval naar de grond in plaats van een neutrale draad. Deze shorts veroorzaken problemen, maar ze hebben een kleinere kans op lichamelijk letsel.

Hoe een stroomonderbreker gebruiken?

Soms is de bron van een kortsluiting niet zichtbaar. Het is volkomen begrijpelijk om een ​​elektricien in te huren om het gevaarlijke werk voor u te doen als het niet veilig is om dit te doen. Maar u kunt uw stroomonderbrekers gebruiken als u toch op zoek wilt gaan naar de oorzaak van uw probleem. De stroomonderbreker van uw huis is ontworpen om stromen af ​​te sluiten als de spanning plotseling piekt of de stroomafname buitensporig is. Je weet hoe het is om je stroomonderbreker te openen en de schakelaars opnieuw in te stellen als je ooit te veel dingen op één stopcontact hebt aangesloten en de stroom uitvalt.

Op circuit jacht

U zult merken dat een van uw stroomonderbrekers na een kortsluiting in de uit-stand is gezet. Laat het in die positie omdat het de locatie van de kortsluiting in huis moet aangeven. Controleer alle apparaten in dat deel van het huis. Koppel alle apparaten los voordat u de stroomonderbreker weer in de aan-stand zet. Je kunt er vanuit gaan dat de kortsluiting is veroorzaakt door een van die apparaten of dat je teveel apparaten tegelijk op dat circuit had als het aan blijft. Maar u hebt een gekwalificeerde elektricien nodig, of u nu de omvang van uw kortsluiting kunt beperken of niet.