Kwaliteitsplein
Dienstverlening

Tanden verzorgen is heel belangrijk

De tanden en het gebit zijn een belangrijk aspect van het menselijk lichaam, echter moet hier wel goed voor gezorgd worden. De tanden moeten iedere dag twee keer gepoetst worden, daarnaast moet er geflost worden, de tong moet ook gereinigd worden en het is belangrijk dat je niet te veel suiker eet omdat dit slecht voor je gebit is. Ook is het belangrijk dat je standaard twee keer per jaar naar de tandarts gaat. Dit is heel belangrijk omdat de tandarts je gebit zal controleren. Hij kijkt hierbij of je gaatjes hebt en of het glazuur is aangetast. Wanneer er iets met je tanden aan de hand is, kan hij of zij hier een behandeling voor geven of doorverwijzen naar bijvoorbeeld een orthodontist of een implantoloog. Ook kan je worden doorverwezen naar een mondhygiënist om je gebit te laten reinigen om bijvoorbeeld enkele klachten aan het gebit te verhelpen. Ook zorgt de mondhygiëniste ervoor dat het gebit er weer mooi en stralend uitziet.

Door twee keer per dag je tanden te poetsen zorg je dat je zo weinig mogelijk problemen hebt aan het gebit. Hiermee voorkom je bijvoorbeeld gaatjes en aangetast glazuur. Tandpasta kan erg verschillen en hierbij kunt u het beste aan de tandarts vragen welke tandpasta wordt aangeraden aangezien sommige niet zo effectief zijn als andere. Er bestaat bijvoorbeeld tandpasta waar je tanden witter van worden. Hoewel dit natuurlijk fijn is, schuurt deze tandpasta ook je tanden en dit is weer slechter voor het glazuur. Daarnaast heb je ook tandpasta dat helpt tegen pijnlijk tandvlees of bijvoorbeeld tandpasta voor gevoelige tanden.

Maar soms kan het wel eens voorkomen dat je naar de tandarts gaat en ondanks dat je goed voor je tanden hebt gezorgd, dat je toch bijvoorbeeld een gaatje hebt of een ontsteking. Het kan voorkomen dat de tandarts een tand trekken moet doordat deze rot is geworden.

Voor meer info : http://orfeokliniek.nl