Kwaliteitsplein
Dienstverlening

Haar doneren aan mensen met haarproblemen

Je maakt een ander heel erg blij als jij je haar gaat doneren. Bijvoorbeeld iemand met een haarziekte of gevolgen van een ziekte kampt. De Haarstichting is een mooi initiatief en wereldwijd de grootste stichting voor mensen met haarproblemen. Zij helpen minder bedeelde mensen met haarziekten of kanker die niet de middelen hebben om een pruik te betalen.

Waarom zou je haar doneren?

Een goed en verzorgd uiterlijk draagt bij aan je zelfvertrouwen. Dat geldt voor zowel gezonde als zieke mensen. Als iemand een haarziekte heeft, valt het haar doorgaans uit. Daarnaast is het ook een bijwerking van chemotherapie, een behandeling van kanker. Dit heeft natuurlijk invloed op het uiterlijk. Door je haar te doneren aan De Haarstichting, kunnen er pruiken worden geproduceerd voor mannen, vrouwen en kinderen.

De voorwaarden van haar doneren

De belangrijkste voorwaarde van haar doneren is dat je haar minimaal 30 centimeter lang is. Je haar groeit ongeveer 1 centimeter per maand. Is je haar dus nog niet lang genoeg? Dan kun je ongetwijfeld je haar over een aantal maanden doneren! Verder is iedere natuurlijke haarkleur van harte welkom, zelfs als het geverfd is in een natuurlijke kleur.

Bezoek een van de ruim 350 kapsalons en stuur je donatie op

Voor haar doneren ga je het beste naar een kapsalon. Je haar wordt dan direct in model geknipt en je verlaat de kapsalon met een fris kapsel waar je blij mee bent. Er zijn meer dan 350 kapperszaken in Nederland waar je gratis of met veel korting je haar kunt knippen als jij je haar wilt doneren. Op de website van De Haarstichting vind je een kapsalon bij jou in de buurt dankzij de handige zoekfunctie. Als je naar de kapper bent geweest, kun je je haar opsturen naar het volgende adres:

Nederlandse Haarstichting
Thomas Mannsingel 86
2553 DA Den Haag