Kwaliteitsplein
Image default
Dienstverlening

Alles wat je moet weten over iptv

Iedereen kijkt wel naar televisie. Je kunt het op verschillende manieren doen. Het is allang niet meer zo dat het alleen via de ouderwetse televisie kabel gaat. Je kan tegenwoordig televisie kijken via het internet en ook via IPTV. Het wordt tegenwoordig steeds populairder. Het heeft veel meer voordelen ten opzichte van andere manieren om televisie te kijken. Veel mensen weten niet wat IPTV is. Als jij ook niet weet wat het is ben je aan het juiste adres. Hier kun je alles vinden wat je erover moet weten. Steeds meer mensen komen er over  te weten. Ze komen dan achter de vele voordelen. Zo wordt het steeds populairder. 

Wat houdt IPTV in?

Het woord IPTV staat voor Intercom Protocol TeleVision. Normale televisie werkt met een coax kabel. IPTV werkt anders. Het werkt namelijk via het internet. Je hebt er een speciaal signaal voor nodig. Dit heet een tv signaal. Het tv signaal wordt gestuurd naar een speciale ontvanger. Dit wordt een IPTV ontvanger genoemd. Met de ontvanger kan je het signaal ontvangen. Het signaal dat je ontvangt is nog geen beeld. De ontvanger moet ervoor zorgen dat het signaal wordt omgezet naar beeld. Als dat wordt gedaan dan kan je genieten van het beeld. Je kan er heel erg veel mee doen. Dit komt doordat het werkt via het internet. Je kan alle zenders bekijken die er op het internet te vinden zijn. Hierbij horen nederlandse zenders en buitenlandse zenders. Je zult dus heel erg veel keuze hebben. Je kan ook gebruik maken van zenders die normaalgesproken geld kosten, zoals HBO. Je kan er ook allemaal verschillende apps mee downloaden. Zo kun je nog meer bekijken. Je kan bijvoorbeeld netflix downloaden, zodat je films kunt kijken. Als je normale content wilt bekijken kan je ook youtube downloaden. Je hebt dus heel veel keuze.

Heel effectief

IPTV is heel erg effectief. De kwaliteit is zelf beter  dan normale televisie. Dit komt doordat alles via internetverbinding gaat. Via een internetverbinding krijg je veel betere kwaliteit dan met een coax kabel. Als je gebruik maakt van een IPTV provider, dan wordt alleen de zender gestreamd waar je op dat moment naar kijkt. Ze worden dus niet allemaal tegelijk gestreamd. Dit zorgt ervoor dat je nog betere kwaliteit hebt. Als je geen smart tv hebt kan je het zelf maken. Door de Internet Protocol TeleVision heb je namelijk toegang tot alles op internet en alle apps.