Kwaliteitsplein
Image default
Woning en Tuin

Je huis actief te koop aanbieden of toch in de stille verkoop?

Ben je enigszins uitgekeken op je huidige woning? Wil je graag de stap naar een grotere woning zetten? Of ga je wellicht met je partner samenwonen in een ander huis? Dit zijn stuk voor stuk prima redenen om je woning zo snel mogelijk te verkopen.

Voor een snelle verkoop van de woning leef je op dit moment in het juiste tijdperk. De huizenmarkt is een gekkenhuis, waardoor je heel snel je woning kunt verkopen. Dit doe je ook nog eens tegen een bijzonder hoog bedrag, waardoor je eigenlijk niks te klagen hebt. Maar, op welke manier ga je nou je huis verkopen? Doe je dit op een actieve manier? Of doe je dit op een stille manier? Deze twee mogelijkheden worden hieronder in het kort besproken.

Je huis actief te koop aanbieden

Bij je huis actief te koop aanbieden, schakel je een makelaar in. De makelaar maakt foto’s van je woning, maakt een advertentie en plaatst je woning online op Funda. Belangstellenden melden hun interesse bij de makelaar, waarna de makelaar de bezichtigingen volledig regelt.,

Klinkt ideaal, maar je moet wel met kosten rekening houden. De makelaar doet dit immers niet allemaal gratis. Tevens moet je rekening houden met mensen die niet écht geïnteresseerd zijn. Zij komen bijvoorbeeld je woning bekijken, terwijl ze al weten dat ze toch geen bod uit gaan brengen.

Je huis in de stille verkoop aanbieden

Je kunt er ook voor kiezen om alleen geïnteresseerden te contacten. In dat geval is de kans op een snelle verkoop nóg groter. Bovendien krijg je niet met talloze bezichtigingen te maken die op niks uit gaan lopen. Uiteraard weet je op deze manier ook de nodige kosten te besparen. Op Damborg.nl vind je hier meer informatie over. En voor meer informatie kun je vrijblijvend contact opnemen met ons team.