Kwaliteitsplein
Image default
Bedrijven

Voorjaarstrends 2021: sneakers

Als er één schoenenpaar is dat het afgelopen jaren razend populair blijft, dan zijn het wel sneakers. Pumps, sandalen en loafers hebben vaak een periode lang een plek in onze schoenenkast, maar sneakers blijven altijd onze vaste liefhebbers! Een echte functionele favoriet. Tegenwoordig zijn sneakers namelijk perfect voor iedere gelegenheid. Niet alleen zijn ze fijn voor een dagje erop uit, ook zijn ze ideaal voor een chique look en zijn ze kantoorproof! Nu, met het nieuwe seizoen voor de deur, is het tijd om de nieuwste sneakertrends van het voorjaar eens onder de loep te nemen.

Plaform sneakers

Met de invloed van de jaren 90’ die tegenwoordig steeds een grotere rol speelt in het modebeeld, zijn platform sneakers een trend die we vaker voorbij zullen zien komen. De nieuwste versies van de platform sneakers hebben een grove en grote zool. Deze zolen verschijnen in verschillende vormen, van bulky tot wolk-achtig.

Met name de dad sneakers zijn de laatste jaren helemaal terug van weggeweest en dat vinden wij helemaal niet erg. Een typische dad sneaker heeft dikke, chunky zolen met een afwerking van felle kleuren of een eenvoudig pallet. Hoewel ze van oudsher werden beschouwd als het lelijke eendje in de schoenenwereld en voornamelijk gedragen werden door je vader vroeger, hebben de schoenen in de afgelopen tijd een opleving doorgemaakt. Plus, ze zijn uitzonderlijk comfortabel en geven je extra lengte door de dikke plateauzool. Wat wil je nog meer?!

Colorblock sneakers

In deze tijd van het jaar worden we enorm vrolijk van deze ware kleurexplosie sneakers. Appeltjesgroen, felroze tot kobaltblauw, geen kleurencombinatie is te gek. Dit voorjaar zien we veel colorblocking sneakers terug in het modebeeld, een trend die wij maar al te graag volgen. Of je nu kiest voor een kleurcombinatie die prachtig matcht of juist erg in contrast staat, beide mogelijkheden geven een gaaf effect. De keuze is aan jou!

Canvas sneakers

Deze klassiekers zijn altijd welkom! Canvas sneakers vallen niet onder een nieuwe trend, maar eentje die we iedere zomer en lente zien terugkomen. De gympen gemaakt van een stevige materiaal, zoals katoen, zijn het perfecte basic item voor in je schoenenkast. Vooral voor in de warmere maanden, aangezien de dunne stof ervoor zorgt dat de sneakers lekker luchtig zijn. Tip: kies voor een variant met een touwzool of plateauzool om er helemaal trendy bij te lopen het aankomende seizoen.

Met welk paar sneakers loop jij er dit voorjaar bij?