Kwaliteitsplein
Image default
Bedrijven

Veilig pakketten transporten? 5 Tips!

Je wilt dat je pakketten in goede staat op hun bestemming aankomen. Er zijn veel factoren die kunnen bijdragen aan schade en vertragingen, waaronder slechte verpakking en onjuiste etikettering. Om ervoor te zorgen dat je pakketten veilig en snel hun bestemming bereiken, is het gebruik van de juiste verpakkingsmaterialen zoals noppen folie essentieel.

Gebruik noppenfolie

Noppenfolie is een van de beste verpakkingsmaterialen die wordt gebruikt om breekbare artikelen te beschermen en om te voorkomen dat ze gaan schuiven in de verpakking. Het werkt goed, en dat komt vanwege de luchtruimte tussen elke nop. Deze biedt demping en bescherming tegen stoten en vallen. De noppen zijn ook licht van gewicht, dus ze zullen niet veel gewicht toevoegen aan je pakket. Als je breekbare items zoals glaswerk of keramiek verzendt, gebruik dan noppenfolie.

Versterk dozen met tape

Versterk dozen met sterke tape. Sterke, duurzame tape is de beste manier om ervoor te zorgen dat je dozen niet openscheuren tijdens het transport. De beste optie is waarschijnlijk een soort verpakkingstape die gemakkelijk te verwijderen is zonder de doos zelf te beschadigen. Sterke, duurzame verpakkingstapes zijn online of bij je plaatselijke bouwmarkt te vinden. Als je normale verpakkingstape moet gebruiken, probeer deze dan eerst op de onderkant van je verpakking te plakken. Dit voorkomt dat het tegen iets anders in je zending wrijft en eraf scheurt zodra het wordt geopend.

Wikkel items in een plastic zak

Een plastic zak is noodzakelijk bij de bezorging van je pakketten. Deze zak kan je items beschermen tegen vocht, vuil, stof, insecten en water. Als je een gevoelig artikel verzendt of als het gevoelige informatie bevat, kun je het beste een plastic zak gebruiken om het product te bedekken. Wanneer je je pakket inpakt, zorg er dan voor dat er geen gaten in zitten, zodat ze niet nat worden tijdens het transport.

Vul de bodem van je doos op

Het is belangrijk om de bodem van je pakket te beschermen, omdat dit schade aan de inhoud van de verpakking helpt voorkomen. Je kunt een stuk karton of schuim gebruiken om de bodem op te vullen, maar zorg ervoor dat het dik genoeg is om te voorkomen dat de inhoud wordt platgedrukt.

Gebruik een kussen van schuim of vulling

Gebruik een kussen van schuim of vulling om te voorkomen dat scherpe randen door de doos stoten. Als je product bijzonder omvangrijk is, kan het nodig zijn om aan alle kanten opvulling te gebruiken. Zorg ervoor dat eventuele losse items in de verpakking worden vastgezet met tape of banden. Zo verschuiven ze niet en raken ze beschadigd tijdens het transport.