Kwaliteitsplein
Image default
Bedrijven

De nieuwste trends op vergadergebied

Ben je op zoek naar inspirerende vergaderruimte in Utrecht? Of wil je juist weten wat de laatste trends zijn op het gebied van vergaderen? Lees dan verder! Wij zetten de 5 belangrijkste trends voor je op een rij. Zo kun je ervoor zorgen dat jouw vergadering effectief verloopt en dat medewerkers enthousiast blijven over vergaderen.

5 belangrijke punten rondom vergaderen

1. vergaderen op afstand

Door de komst van nieuwe technologieën is vergaderen op afstand steeds gemakkelijker geworden. Medewerkers hoeven niet langer fysiek in dezelfde ruimte te zijn om een vergadering bij te wonen. Dit kan handig zijn wanneer je medewerkers hebt die bijvoorbeeld in het buitenland werken of thuis moeten werken vanwege hun gezinssituatie. Ook voor bedrijven die veel met externe partijen vergaderen, is vergaderen op afstand een praktische oplossing.

2. vergaderapplicaties

Er zijn tegenwoordig allerlei verschillende vergaderapplicaties beschikbaar waarmee je eenvoudig online vergaderingen kunt organiseren. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van Skype of Google Hangouts om vergaderingen op afstand te houden. Ook is het mogelijk om vergaderapplicaties te gebruiken voor het delen van documenten en het bijhouden van vergadernotities.

3. vergaderfrequentie verlagen

Veel bedrijven houden tegenwoordig minder vergaderingen dan voorheen. Dit kan een aantal voordelen hebben, zoals het verminderen van vergaderstress bij medewerkers en het besparen van tijd en kosten. Wanneer je minder vergaderingen houdt, is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat deze vergaderingen effectief zijn.

4. vergaderlocaties veranderen

Vergaderingen hoeven niet altijd plaats te vinden in een vergaderruimte op kantoor. Tegenwoordig zien we steeds vaker dat bedrijven vergaderingen organiseren in externe locaties, zoals restaurants of cafés. Dit kan ervoor zorgen dat medewerkers meer ontspannen zijn tijdens de vergadering en dat er meer creativiteit aan de vergadering wordt gegeven. Vergaderen Utrecht is zeker een trend omdat het een centraal gelegen punt is waar iedereen gemakkelijk heen kan komen.

5. vergaderformat veranderen

Traditionele vergaderformats, zoals een vergadering waarbij iedereen aan tafel zit en één persoon praat, worden steeds vaker vervangen door andere formaten. Zo kunnen vergaderingen bijvoorbeeld in de vorm van een rondetafelgesprek of een ‘world café’-sessie gehouden worden. Dit soort vergaderingen stimuleren de interactie tussen de verschillende deelnemers en zorgen ervoor dat er sneller tot oplossingen gevonden worden.