Kwaliteitsplein
Bedrijven

Personeelsadministratie

Voor mensen in het bedrijfsleven is het woord personeelsadministratie niet geheel onbekend. Wel kan het zijn dat sommige niet helemaal weten wat er allemaal onder de personeelsadministratie valt, dit terwijl het heel belangrijk is voor een bedrijf. De werknemers zorgen ervoor dat een bedrijf blijft rollen en goed blijft werken. Daarom is het belangrijk dit allemaal goed op een rijtje te hebben. Daarom raden wij van CBBS aan om hier een HR adviseur voor in te zetten, deze kan je hier goed mee helpen.

Maar wat doet een HR adviseur precies en wat valt er allemaal onder de personeelsadministratie? Dat zullen we u eens goed uitleggen. De personeelsadministratie is erg belangrijk in een bedrijf, het gaat hierbij namelijk om vertrouwelijke zaken. Het gaat hierbij om de salarisadministratie, de wettelijke gegevens, beoordeling van het personeel en de personeelsbezetting. Wanneer een bedrijf nog klein is en er maar een paar werknemers in dienst zijn kan dit makkelijk worden bijgehouden. Wanneer een bedrijf groot is met meer werknemers is het beter dit werk door een professional te laten doen. Het is praktischer dit door iemand te laten doen omdat alles dan netjes via speciale programma´s vastgelegd kan worden.

Een HR adviseur doet meer dan het bijhouden van de personeelsadministratie in een bedrijf. Je kunt een HR adviseur het best zien als een soort bemiddelbaar van het bedrijf. Een HR adviseur houdt zich voornamelijk bezig met het personeelsbeleid van een administratie. Ook houdt de HR adviseur zich bezig met het organisatiebeleid van een organisatie. Het is de taak van een HR adviseur om een passend advies te geven een bedrijf. Door dit advies te geven moet een bedrijf beter in staat zijn om de gekozen doelstellingen te behalen. Is uw bedrijf opzoek naar iemand die goed advies kan geven en kan helpen met het behalen van doelstellingen? Neem dan een kijkje op de website van CBBS.

Voor meer info : http://www.cbbs.nl