Kwaliteitsplein
Bedrijven

Op naar Albufeira

Denk jij in de zomermaanden wel toe te zijn aan een lekkere lastminute in portugal? Het kan lastig zijn om een locatie te kiezen die je alles kan bieden wat je van een vakantie verwacht. Maar als we dan toch een tip mogen geven, overweg dan eens Albufeira tussen al die lastminutes portugal. In Albufeira kan je echt van alles ondernemen; of je nu graag uitgaat of liever de natuur in trekt, de stad heeft voor zowel jong als oud veel te beiden.

Albufeira heeft een rijke geschiedenis, die terug gaat naar de tijd van de Romeinen, die de eerste inwoners waren van Albufeira. Door het opzetten van een sterke agricultuur kreeg de economie van Albufeira de kans om op te bloeien. Zij zijn namelijk ook verantwoordelijk voor het bouwen van de aquaducten in Albufeira die je nog steeds kunt bewonderen.

Naast de gezellige drukte van de stad, biedt Albufeira ook de mogelijkheden om even bij te komen in de prachtige natuur. Albufeira omvat namelijk ook prachtig gebergte, waar zich een enorme groene wereld ontpopt, op relatief korte afstand van de grote stad. Het bekendste stukje natuur is waarschijnlijk toch wel de stranden die prachtig wit en uitnodigend zijn. Breng zeker ook eens een bezoekje aan de grotten van Gruta de Xorina, waar de Portugezen zich verscholen voor de Moren. Ook diepzeeduiken kan erg goed in Albufeira, ga hiervoor richting het Praia dos Aveiros.

Tijdens je vakantie is dus een ding in ieder geval zeker: je hoeft je niet te vervelen. Als je wilt, kun je je hele vakantie bezig zijn en het hele gezin zal zich meer dan prima kunnen vermaken. Ga bijvoorbeeld ook eens op boottocht langs de kust van Albufeira. Wie weet spot je dan wel de dolfijnen die daar voorkomen. Kortom, meer dan genoeg om te ondernemen.

Voor meer info : http://www.lastminuteportugal.nl