Kwaliteitsplein
Bedrijven

enkellaarsjes van UGG

Al jaren niet meer uit het straatbeeld weg te denken: UGG-laarzen.
Wie kent niet de comfortabele, met schaapswol gevoerde laarzen die als geen enkel ander merk herkenbaar zijn?

UGG Australia, zoals het merk volledig heet, komt oorspronkelijk van de oostkust van Australië. Surfparadijs Byron Bay om precies te zijn. Naast surfspots heeft Australie nog iets waar het een overvloed aan heeft. Namelijk; schapen. Voeg deze twee samen en je krijgt de warmste pantoffels die de surfers tussen de sessies door droegen om warme voeten te houden.

Eind jaren zeventig kwam Brian Smith met een voorraad van deze handgemaakte sloffen aan in de Verenigde Staten. Onder het motto; ‘wat populair is bij surfers in Byron Bay, moet het ook goed doen in California’, richtte hij het inmiddels bekende merk op. UGG was geboren.
UGG-laarzen werden al snel een hit. Eerst langs de kust, maar al vrij snel in de gehele staat en later ook daarbuiten. De laarzen werden gedragen door jongens en meiden en stonden voor de relaxte levensstijl van de Californische kustlijn. UGG-laarzen werden niet alleen in de zomer gedragen, maar hielden ook in de winters veel voeten warm. De hype verplaatste zich langzaam maar zeker van west naar oost en veroverde zo heel Amerika.
Toen vanaf het jaar tweeduizend ook nog eens verschillende beroemdheden op de UGG-laarzen gespot werden was de rage compleet.

Voor meer info : http://www.uggaustralia.nl/laarzen.nl/dames-laarzen,nl_NL,sc.html