Kwaliteitsplein
Image default
Bedrijven

Een boekhouder voor je e-commerce webshop

Ben je de trotse eigenaar van een webshop? Dan is het belangrijk dat de administratie goed op orde is. Een voordeel van een e-commerce platform is dat de boekhouding vaak al voor een groot gedeelte is geautomatiseerd. Denk maar aan de facturen die je klant via de mail ontvangt. De boekhouding is echter vaak gigantisch. Je hebt te maken met soms wel honderden verschillende facturen. Zo heb je voor elke bestelling al te maken met verschillende kosten. Denk maar aan het verpakkingsmateriaal, de verzending en transactiekosten. Het is dus wellicht verstandig om een boekhouder e-commerce in te schakelen voor de administratie van je webshop. 

 

Zorg voor een duidelijke administratie 

Als eigenaar van een webshop heb je te maken met veel administratie. Van het bijhouden van facturen tot aan het in kaart brengen van transactiekosten en verzendkosten. Uiteraard heb je ook te maken met de belasting en btw. Wanneer je zelf aan de slag gaat met de administratie is de kans groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Een ervaren e-commerce boekhouder weet gelukkig als geen ander over de administratie van je webshop. Aan de hand van slimme software zal hij of zij een duidelijk overzicht creëren van je administratie aan de hand van slimme software. Zo heb je altijd je financiën snel bij de hand. 

 

Een boekhouder is meer dan een administrateur 

Wanneer je besluit om je administratie te laten uitvoeren door een e-commerce boekhouder, heb je niet alleen een duidelijk overzicht van je financiën. Je boekhouder wordt namelijk jouw rechterhand op het gebied van de administratie. Heb je op een bepaald moment informatie nodig over je administratie of heb je behoefte aan toelichting op je financiën, dan staat de boekhouder voor je klaar. Bovendien zal een e-commerce boekhouder altijd bij je aan de bel trekken wanneer hij of zij in de gaten heeft dat de financiën even niet zo lekker lopen. Zo kun je dus met een gerust gevoel gaan ondernemen.  

 

Hoe kun je een e-commerce boekhouder inschakelen 

Ben je overtuigd van de kwaliteiten van een e-commerce boekhouder? Dan kan de zoektocht naar een partner gaan beginnen. Met een simpele Google search vind je al snel administratiekantoren bij je in de buurt die je kunnen helpen met de administratie van je webshop. Zoek bijvoorbeeld op ‘administratiekantoor Amsterdam’ om een e-commerce boekhouder in de regio van Amsterdam te vinden. Zorg er vervolgens voor dat je bij verschillende kantoren het gesprek aangaat om de mogelijkheden te bespreken en je beste partner te vinden.  

https://www.deadministratie.nl/boekhouder-e-commerce