Kwaliteitsplein
Image default
Beauty en verzorging

Aan de slag als pedicure? Volg eerst de pedicure-opleiding in Overijssel

De pedicure-opleiding in Overijssel maakt iedereen geschikt om dit beroep te kunnen uitoefenen. Is jouw droom ook om een eigen salon te openen? Dan heb je helaas wel wat papieren nodig voordat je echt aan de slag kunt gaan. Dit gaat niet alleen maar om het pand dat je nodig hebt voor de salon die je wilt gaan openen, maar je moet zelf ook geschikt zijn om het beroep te mogen beoefenen. Door een keurmerk aan te brengen bij je salon, zullen de klanten meer vertrouwen in je hebben en eerdere een behandeling bij je boeken. Daarnaast is het ook verplicht om dit keurmerk te halen, anders zal je een boete kunnen krijgen en moet je de salon sluiten. 

Papieren behalen

Om de certificaten te behalen dien je een pedicure-opleiding in Overijssel te doen. Hiermee kan je ervoor zorgen dat je binnen een korte periode de juiste papieren binnen hebt en aan de slag kan in je eigen salon of in de salon van iemand anders. De pedicure-opleiding in Overijssel is erg breed en er zal veel aan je worden geleerd. Denk hierbij aan het lakken van nagels, het verwijderen van eelt en het behandelen van schimmel- of kalknagels. Ook word je gespecialiseerd in het weghalen van bijvoorbeeld een likdoorn. Dit is een vak apart, maar zal allemaal worden meegenomen in de pedicure-opleiding in Overijssel. 

Adviezen aan de klanten geven

Naast dat je de behandelingen goed moet kunnen uitvoeren, moet je ook goede adviezen aan je klanten kunnen geven. Vandaar dat er naast dat je praktijk lessen krijgt tijdens de pedicure-opleiding in Overijssel ook theorie lessen gegeven. Hier leer je alles met betrekking tot de voeten van de mens en wat de oorzaken kunnen zijn van sommige klachten. Ook word je uitgelegd welke middelen er goed zijn voor aandoeningen die zich voor kunnen doen in de salon.