Kwaliteitsplein
Image default
Beauty en verzorging

Een goede gezichtsreiniger kiezen doe je zo

Je hebt vast een bepaalde routine die je iedere dag uitvoert als het aankomt op je gezichtsverzorging. Maar wist je dat het reinigen van je huid een van de belangrijkste stappen is om te zorgen voor een gezonde en stralende huid? We helpen je in deze blog op weg om een goede keus te maken als het aankomt op gezichtsreiniger. Je kan bijvoorbeeld alvast online orienteren bij het Toskani assortiment, of daar geschikte producten tussen zitten. Lees met ons mee.

Hoezo kies je voor een gezichtsreiniger

Zoals we al zeiden is de reiniging van je gezicht misschien wel een van de belangrijkste stappen in je skincare routine. Het is belangrijk om dit iedere dag te doen, zowel in de ochtend als in de avond. Dit omdat talg en dode huidcellen zich gedurende de dag ophopen in je poriën. Als je dit niet verwijdert, kan je huid er dof en ongelijkmatig uitzien, met verstopte poriën en meer kans op puistjes. En werkzame stoffen van een toner of moisturizer kunnen beter doordringen in een schone huid. Een goede reiniger maakt goed schoon, zonder dat het de natuurlijke barrièrefunctie van je huid beschadigt. 

Zorg dat de huid niet uitdroogt

Je reiniger hoort mild te zijn, zoals alle huidverzorgingsproducten. Controleer of er geen irriterende stoffen in zitten, zoals parfum. Een goede reiniger zorgt ervoor dat je huid niet uitdroogt. Je make-up en opgehoopt vuil wordt verwijderd zonder al het natuurlijke huidvet weg te spoelen. Als je huid na het reinigen droog of trekkerig aanvoelt, is de reiniger mogelijk te heftig voor jouw huidtype. Als je een droge huid hebt kan het genoeg zijn om alleen ’s avonds een reiniger te gebruiken, ’s ochtends kan je dan wassen met lauwwarm water.

Het gebruik van de reiniger

Kies een reiniger die geschikt is voor jouw huidtype (zoals voor droge of vette huid). Een kleine hoeveelheid reiniger is voldoende; te veel kan problemen veroorzaken en juist niet helpen bij een betere huid. Spoel altijd af met lauw water, dat milder is voor je huid dan koud of warm water. Verwijder eerst oogmake-up met een speciale remover voordat je je gezicht wast. Als je je haar wast, doe dit dan eerst, omdat shampoo ingrediënten kan bevatten die je huid kunnen irriteren en die je snel van je huid wilt verwijderen.