Kwaliteitsplein
Image default
Banen en opleidingen

Een outplacementbureau helpt je een onzekere periode door

Een outplacementbureau helpt je in een periode van, soms, grote onzekerheid: werkloosheid. Je kent het gevoel waarschijnlijk wel: je bent boventallig en moet, helaas, het veld ruimen. Of je contract is na een periode van een jaar niet verlengd en je staat op straat. Wat ga je nu doen? Een hoop vragen en onzekerheden komen op je af. Het liefst vermijdt je deze periode natuurlijk helemaal, maar dat is helaas geen mogelijkheid. Hoe zorg je er daarom voor dat je deze outplacement zo goed mogelijk doorkomt? Waarschijnlijk kun je daar wel wat hulp bij gebruiken en dan kan loopbaanbegeleiding kan voor jou de oplossing zijn.

Van outplacement naar een baan die echt bij je past

Een outplacementbureau begeleidt je van werk naar werk. Door je specifieke handvatten te geven weet je welke stappen je moet nemen en kom je sneller vooruit. De onzekerheid die vaak met outplacement gepaard gaat wordt hierdoor minder, omdat je doelgericht ergens naartoe werkt. Wil je het liefst zo snel mogelijk op zoek naar een nieuwe baan? Of gebruik je deze periode om je te bezinnen en na te denken over de vraag: wat wil ik nu echt? Gedurende loopbaanbegeleiding wordt hier aandacht aan besteed. Wanneer je je baan kwijtraakt wordt je stilgezet en is het niet gek om dit moment met beide handen aan te grijpen.

Carrièrepoort stelt vragen en schept helderheid

Hoe je dit kunt doen? Door vragen te stellen. Vind ik het werk dat ik deed leuk? Wat zijn facetten die ik mis? Waar zou ik me graag voor inzetten? Een outplacementbureau begeleidt je met het stellen van de juiste vragen en geeft je helderheid. Door dit traject te doorlopen kom je uiteindelijk op de plek waar je wilt: bij een leuke én passende baan. Carrièrepoort helpt je in een periode van outplacement en dit bedrijf biedt loopbaanbegeleiding aan. Dankzij diverse pakketten, die helemaal op jou afgestemd worden, ontmoet dit bureau jou op de plek waar je staat. Samen lopen jullie verder, naar de baan die echt bij jou past.