Kwaliteitsplein
Auto’s en Motoren

Slagingspercentage van rijscholen Utrecht

De slagingspercentages van de auto rijscholen Utrecht zijn belangrijk voor mensen die gaan beginnen met rijlessen. Als er veel leerlingen zakken voor hun praktijkexamen, wat zou de oorzaak van kunnen zijn? Goed bekijken voordat je een keuze maakt.

Op het persoonlijke website vind je niet altijd informatie over het slagingspercentage van de rijscholen. Meestal kun je dit vinden bij de site van de CBR. Nog belangrijker is dat jij er met een goed gevoel kunt leren rijden. Hierbij speelt de instructeur ook een grote rol. Is het iemand met geduld en stressbestendig en vriendelijk is en de tijd voor je neemt? Dit is wel fijn wanneer je daar erg angstig voor bent of gevoelig bent tijdens het rijden.

Vandaar is het van belang dat je niet alleen op slagingspercentage gericht gaat zoeken. Je merkt dan vanzelf dat het niet alleen over het slagingspercentage van de rijschool gaat.

Allemaal vragen waar je even bij stil kunt staan en welke rijschool je uit kunt zoeken. Als je dit goed doet, ben je goed voorbereid kun je veel op besparen en kun je beter de rijscholen met elkaar vergelijken.

 

Faal en rijangst bij rijschool Utrecht

 

Heb je last hebt van rijangst ofwel faalangst? dan is het goed om bij een rijschool Utrecht met instructeur te lessen die hiervoor zijn opgeleid. Hiervoor opgeleide instructeurs kunnen jou gerust stellen en hebben meer geduld. Het is van belang om vooraf je gaat beginnen met rijlessen dit kunt aangeven dat je rijangst hebt. Zo kan er rekening mee gehouden worden met je vooruitgang. Voor het rijangst is er ook een aangepaste rijexamen, dit noemen ze ook wel faalangst examen.

Je kunt opzoek gaan naar een rijschool welke je kan helpen met je rijangst. Zoek jou instructeur met geduld en die feedback kan geven op en op goede manier kan overbrengen, zodat je het als iets leerzaams ziet en niet alleen van kritiek, waardoor je heel onzeker van kan worden.

Je kunt beste duidelijk aangeven wanneer je last hebt van het rijden en wat je moeilijk vind en wanneer in dip komt te zitten. Hiervoor kan de instructeur rekening met jou houden en extra tijd besteden aan bepaalde verrichtingen die je lastig vindt.

Wees duidelijk in wat je fijn vindt en wat niet. Een instructeur kan je zo alleen maar beter begrijpen en zijn kennis beter overbrengen. Tijdens het lessen kun je elkaar alleen beter leren kennen en je gedrag op elkaar afstemmen als je er over praat. Het is goed om dit alleemaal bespreekbaar te maken zodat je op een fijne manier kunt lessen. Je zit namelijk heel wat rijlesuren samen in de auto!

Voor meer info : https://www.rijschooltroy.nl