Kwaliteitsplein
Zakelijke dienstverlening

Voorzie je congres van licht en geluid

Ga voor licht en geluid verhuur voor je congres

Ook als jij een congres gaat organiseren is het belangrijk dat je tijd en moeite stopt in de zoektocht naar de verhuur van licht en geluid. Heden ten dage zijn er veel keuzes op dit gebied en kan het lastig zijn hier een eenduidige lijn in te trekken. Toch is dat ten zeerste aan te raden omdat met behulp van licht en geluid een evenement veel meer waarde kan krijgen. Verdiep je daarom in de opties omtrent de verhuur van licht en geluid voor jouw congres.

Verlichting zorgt voor een heldere boodschap

Op een congres wordt een bepaalde boodschap verteld. Het is afhankelijk van jouw indeling van het evenement hoe dat er bij jou uitziet. De kans is groot dat de boodschap er een is die een achterliggende gedachte heeft. Vaak sluit deze aan bij datgene wat jij als bedrijf denkt. Wordt het congres ook vanuit jouw (bedrijfs)naam georganiseerd dan, realiseer je dan dat jouw evenement een soort visitekaartje is. De mening die de gasten over het congres hebben zal waarschijnlijk ook geprojecteerd worden op jouw bedrijf. Zorg er dus voor dat de boodschap van het congres helder is. Dit kan je beïnvloeden door te kiezen voor bepaalde verlichting. Neem de bezoekers mee in het verhaal. Als de verteller spreekt over natuur, dan kan het verstandig zijn om de zaal groen te verlichten. Gaat het over gevaar, dan wordt de zaal rood. Als dit subtiel gedaan wordt maakt de boodschap meer indruk op de aanwezigen en zal deze ook langer blijven hangen.

Met geluid creëer je beleving

Een congres focust zich natuurlijk op het verhaal dat de verteller naar voren brengt. Het moet dusdanig goed geregeld zijn dat iedereen in de zaal de spreker ook daadwerkelijk kan horen. Daarbij is alleen dat eigenlijk niet genoeg: je moet er zeker van zijn dat het geluid helder is en dat de boxen absoluut niet gaan piepen of kraken. Wanneer dat laatste gebeurt verliest het publiek de concentratie en is de hele magie van het verhaal weg. Een extra mogelijkheid om via geluid beleving te creëren is door muziek af te spelen tussen de bedrijven door. Uiteraard moet deze muziek aansluiten bij het thema, bij jouw bedrijf en bij de gasten. Laatstgenoemden moeten zich te allen tijde op hun gemak voelen.

https://www.ampco-flashlight.com/nl/huren/licht-en-geluid/