Kwaliteitsplein
Image default
Zakelijke dienstverlening

Urenregistratie bijhouden: daarom is het belangrijk

Je urenregistratie bijhouden is zeker aan te raden. Als je je urenregistratie bijhoudt, weet je precies hoeveel uren je medewerkers gewerkt hebben. Dit maakt het weer makkelijker om gewerkte uren aan klanten te verantwoorden. De software voor urenregistratie van GET kan je hierbij helpen. Je urenregistratie bijhouden is niet alleen handig als je uren wilt verantwoorden naar klanten. Het heeft ook nog diverse andere voordelen te bieden. Benieuwd wat precies? Deze voordelen hebben wij in dit artikel voor je op een rij gezet. Lees snel verder en ontdek wat correct uren registreren voor jouw bedrijf of organisatie kan betekenen.

Je weet hoeveel tijd je per project kwijt bent

Wanneer je urenregistratie software gebruikt kun je perfect vastleggen hoeveel uren je voor een project nodig hebt. Vervolgens houden je medewerkers bij hoeveel uur ze daadwerkelijk aan het project besteden, waardoor je inzichtelijk hebt of je ook echt een realistische schatting hebt gemaakt. Dit is erg handig, omdat je zo een mooie basis hebt voor toekomstige projecten. Het zorgt ervoor dat je makkelijker offertes voor nieuwe klanten kunt opstellen.

Je ziet meteen of een project rendabel is

Een ander groot voordeel is dat je meteen kunt zien of een project rendabel is. Je krijgt namelijk de mogelijkheid om de geregistreerde uren in statistieken om te zetten. je kunt zo de kosten in kaart brengen, waardoor het voor jou een stuk duidelijk te bepalen wordt of een project wel of niet rendabel is. Mocht een project niet rendabel zijn, dan kun je de statistieken eventueel inzetten in een gesprek met de klant en zo onderhandelen over de prijs. Wie weet kan dit je een betere prijs opleveren voor je project of denk je dat je toch beter met een andere partij kunt samenwerken.

Je kunt de voortgang van meerdere projecten inzien

Je kunt ook de voortgang van diverse projecten perfect bijhouden. Iedereen maakt gebruik van dezelfde tool en dat zorgt er weer voor dat je zelf meer overzicht hebt. Je ziet meteen welke projecten goed op schema liggen en of ze nog binnen het budget liggen. Dit maakt dat je op tijd kunt bijsturen en er zo voor kunt zorgen dat het project in de juiste banen blijft verlopen.

Je ziet wat meer tijd kost

Als je je uren niet bijhoudt, kun je ook niet zien hoeveel tijd je kwijt bent aan een project. Dit zorgt ervoor dat je uiteindelijk meer tijd aan het project besteed dan factureert. En dat wil je natuurlijk zien te voorkomen. Door je uren te registreren, bewaak je de balans tussen de kosten en de tijd die je besteed aan het project. Zo zie je waar juist veel tijd verloren gaat en hoe dit precies komt. Dit maakt je in staat om direct actie te ondernemen.

Je factureert een stuk sneller

Ook een groot voordeel is dat je een stuk sneller kunt factureren. Wanneer je een project hebt afgerond, kun je dit meteen bij de klant factureren. Je hoeft immers niet meer alle gewerkte uren bij je personeel op te vragen. Wanneer de factuur eenmaal ingediend is, hoef je alleen nog maar te wachten op je geld. Wel heb je dit doorgaans sneller binnen, omdat je immers ook eerder de factuur kunt indienen.

Je ziet hoe productief je personeel is

Maak je gebruik van urenregistratie dan zie je per medewerker hoe productief deze is. Je kunt ook medewerkers of periodes met elkaar vergelijken. Dit maakt het bijsturen van medewerkers een stuk eenvoudiger. Hierdoor kan jouw organisatie meer groeien, wat uiteindelijk de algehele organisatie ten goede komt. Door ook tijdschijven te gebruiken voelen medewerkers zich minder verplicht om langer op kantoor te zitten, omdat ze hun gewerkte uren geregistreerd hebben, wat voor meer vertrouwen zorgt.

Kies voor het urenregistratie systeem van GET

Kies je voor urenregistratie met behulp van GET dan kun je snel en duidelijk uren registreren. je personeel kan gemakkelijk hun gewerkte uren bijhouden zonder dat ze hiervoor diverse administratieve handelingen hoeven te verrichten. Je kunt dus gerust gedag zeggen tegen de ouderwetse manier van tijdregistratie en overstappen op onze toekomstbestendige vorm. Medewerkers kunnen eenvoudig zelf hun werkuren bijhouden. Dit maakt dat er een overzichtelijke urenregistratie ontstaat. Urenregistratie systeem (prime Cost) is een geïntegreerd onderdeel van onze prime Suite. Kies je voor het complete gemak? Ga dan voor prime: urenregistratie app (prime Cost), tijdregistratie software (prime Time) en personeelsplanning (prime Plan). Deze drie modules werken allemaal binnen één softwarepakket en zijn vlekkeloos op elkaar afgestemd. Hierdoor kun je eenvoudig, binnen hetzelfde scherm, deze drie oplossingen gebruiken en raadplegen. Aan het gemak zal het dus niet liggen. Bij GET ontzorgen wij je altijd compleet. Vraag daarom nu een DEMO aan bij GET en neem contact met ons op voor meer informatie over ons handige tijdregistratie systeem.

https://www.get.nl/