Kwaliteitsplein
Zakelijke dienstverlening

Een overzicht van alle belangrijke trends binnen de IT diensten

Er zijn anno 2020 ontzettend veel technologische ontwikkelingen gaande. Hiermee groeit het pallet aan IT diensten nog net niet zo uit zijn voegen. Afgelopen jaren en komende jaren zullen informatietechnologieën en ontwikkelingen hierbinnen de meeste impact hebben op de ontwikkeling van de economie. IT is booming! Kijk maar naar al die verschillende IT bedrijven die zijn ontstaan of het grootst zijn geworden van de hele wereld. Zoals de techreuzen Google, Apple, Adobe en Microsoft bijvoorbeeld. De aandelenprijzen van tech bedrijven zijn sky high! Informatietechnologieën zijn ontzettend belangrijk voor de toekomst. Maar welke trends en soorten  IT diensten zijn er allemaal waarneembaar in het IT landschap? Kom erachter in dit artikel welke IT diensten booming zijn op dit moment en jij als ondernemer voordeel mee kunt doen!

Big Data 

Ieder bedrijf wil tegenwoordig zoveel mogelijk data verzamelen, om op basis hiervan nog betere keuzes te kunnen maken. Nieuwe marktkansen te kunnen ontdekken en blootleggen. Of op basis hiervan strategieën te heroverwegen. Een goede dataverzameling over bezoekers, klanten, leveranciers, marktonderzoek en andere stakeholders kan het verschil maken tussen een gemiddelde bedrijfsvoering en de dominante speler in de markt kunnen worden. Big data beschikt over een schat aan informatie om nieuwe lessen en leringen uit te trekken.

E-learning

In een wereld waar steeds meer informatie digitaal wordt verspreid, kan E-learning niet uitblijven. Door een website module kunnen medewerkers hier bijscholen over hun functie, of een aanvullende cursus volgen zodat uw medewerker betere beslissingen kunt nemen. E-learning is ten opzichte van klassikaal leren spot goedkoop. Vele aanbieders die werken op basis van videocontent bieden volledige programma’s tegen zeer lage prijzen aan. Binnen de E-learning weten steeds meer spelers zeer interactieve E-learnings op te zetten. Wat ook mogelijkheden oplevert die niet mogelijk zijn met traditionele learning vormen.

Device as a service

Device as a service, afgekort tot DAAS is een totaaloplossing voor IT hardware. Hierbij wordt het hele proces van aankoop, onderhoud, support, migratie en afvoeren van hardware door een IT partij geregeld. Tegen een prijs per device (hardware product zoals een laptop), voorziet de IT dienstverlener u van een totaaloplossing. DAAS-oplossingen ontzorgen uw IT afdeling en zorgen ervoor dat u zich nog meer kunt focussen op de kerngebieden waar uw krachten liggen. DAAS-oplossingen maken IT makkelijk en eenvoudig voor een gemiddelde ondernemer. Op zoek naar een DAAS aanbieder? Maak gebruik van de veelal geprezen IT diensten van NEG-IT Solutions

Cloud diensten

Er zijn voor steeds meer toepassingen cloud toepassingen beschikbaar. Wat de manier waarop er wordt gewerkt flink verandert. En hierbij ook de voorwaarden voor de IT hardware verandert. Door Cloud oplossingen wordt het werk overal beschikbaar. En kan men flexibel aan de slag. Niet alleen documenten worden opgeslagen in de cloud. Ook programma’s en zelfs zware toepassingen zoals berekeningen uitvoeren en gamen zijn mogelijk in de cloud! Zo lanceerde Google onlangs de Google Stadia, een concept waarbij er wordt gegamed in de cloud. Naar verwachting zullen steeds meer programma’s in de cloud gaan werken. De voordelen wegen niet op tegen de nadelen om in de cloud te gaan werken.