Kwaliteitsplein
Image default
Zakelijk

Wat voor verschillende soorten reddings producten zijn er?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. En dit geldt zeker nu, want mensen mogen weer op kantoor verschijnen. Dit betekent dus dat er een toename zal zijn in het aantal auto’s op de wegen. In deze groep zullen er altijd een paar mensen zijn die roekeloos rijden of onvoorzichtig de weg op gaan. Het resultaat? Auto-ongelukken waar niemand op zit te wachten. In zulke situaties moet je de juiste middelen hebben om de reddingsoperaties zo goed mogelijk te voltooien. Reddings producten zijn dus essentieel bij dit soort noodsituaties! 

 

Welke soorten Reddings producten zijn er allemaal? Wat houden deze Reddings producten in en hoe kunnen wij van deze Industriële producten profiteren als reddingsmannen? Lees meer over deze Industriële producten in dit blog.

Knip- en spreid producten: scharen, spreiders, combitools en rammen

De meest gebruikte redgereedschappen bij reddingsoperaties zijn de Industriële producten die in de knip- en spreidproducten categorie vallen. Denk hierbij aan scharen, spreiders, combitools en rammen. Al deze producten hebben hun eigen functie en worden ingezet in verschillende soorten reddingsoperaties: van snelle interventies tot aan zware en complexere reddingsoperaties.

 

Naast spreiders zijn scharen een van de meest veelvoorkomende gereedschappen bij een reddingsoperatie. Scharen kunnen vastgeklemde onderdelen gemakkelijk openbreken, dankzij de controle die de gebruiker kan uitoefenen op het product. Met spreiders kun je ook tussen krappe ruimtes breken, zoals autodeuren. Je kunt ook de ruimte meer openbreken met spreiders, dankzij hun spreidkracht en smalle punten. 

 

Scharen en spreiders werken beiden zeer gemakkelijk en ook veilig. Bovendien bevatten de moderne versies een accu, waardoor je ook nog eens vrijer bent in beweging. Dat is zeker handig bij een operatie waar je op verschillende plekken moet opereren. 

 

Rammen zijn ook nog eens fijne reddingsproducten. Deze gereedschappen worden ingezet in bijna elke reddingsituatie. Niets voor niets zijn er ook verschillende modellen van rammen: van lichte en compactere modellen tot aan modellen die zwaardere operaties aankunnen.