Kwaliteitsplein
Image default
Vervoer en transport

Massa geproduceerde EV

Nissan werkt hard aan een duurzame toekomst. Het aanbod geëlektrificeerde modellen groeit deze zomer in Europa tot maar liefst zes. Verder is besloten om niet meer te investeren in brandstofmotoren voor de Euro 7-norm. Ook worden vanaf 2023 geen nieuwe personenauto’s geïntroduceerd met alleen een verbrandingsmotor. Nissan verwacht dat in 2026 al 75% van de Europese verkopen geëlektrificeerd zal zijn. De ambitie is om aan het eind van het decennium de 100% te bereiken.

De 100% elektrische ervaring

Nissan LEAF
Als eerste in massa geproduceerde EV ontketende de LEAF een revolutie en vormde hij de blauwdruk voor latere elektrische auto’s. Wereldwijd zijn sinds de introductie in 2010 al meer dan 577.000 LEAF’s verkocht en meer dan 9 miljard emissievrije kilometers gereden.

De LEAF vormt de basis voor Nissans uitgebreide ervaring met elektrische aandrijving. De succesformule is verfijnd en maakt EV’s bereikbaar voor een steeds bredere groep. De huidige LEAF heeft een nog aansprekender design, naadloze connectiviteit en efficiënte aandrijving.

Nissan Ariya
Met de Ariya, de eerste volledig elektrische coupé-crossover, begint Nissan aan een nieuw elektrificatiehoofdstuk. De Ariya is het vlaggenschip op gebied van elektrische aandrijving. Hij is gebouwd op het ingenieuze CMF-EV-platform dat Nissan voor de Alliantie heeft ontwikkeld. De Ariya biedt de ultieme elektrische beleving: hij combineert Japans DNA met rijdynamiek en een van de ruimste interieurs van zijn segment.

De Ariya is ook leverbaar met de e-4ORCE-vierwielaandrijving, dat de optimale balans biedt tussen vermogen en controle. De twee elektromotoren leveren hun vermogen naadloos en direct, voor een moeiteloze acceleratie onder vele rijomstandigheden.

Nissan Townstar
De Townstar is de nieuwe generatie van Nissans volledig elektrische compacte bedrijfsauto. Hij is ontworpen als betrouwbare, praktische, efficiënte en duurzame alleskunner, die optimaal inspeelt op de altijd veranderende behoeften van klanten.

De actieradius van 300 km (WLTP) en de meer dan twintig technologieën aan boord maken de nieuwe Townstar ideaal voor rijden in stedelijk gebied. Deze nieuwste generatie compacte bestelwagen helpt om bedrijven toekomstbestendig te maken en de overgang naar elektrificatie te versnellen.

Populaire Aziatische Private Lease Merken

Private Lease is een abonnementsvorm met een vast maandtarief, all-in. Hiermee rijdt u, zonder omkijken, in een gloednieuwe auto. En mocht u dan onverhoopt toch pech krijgen, dan kunt u rekenen op pechhulp.

De kosten voor brandstof, parkeren, wassen van het voertuig, bekeuringen en tolgelden komen voor eigen rekening. Er zijn een aantal aanvullende diensten die niet standaard bij de prijs zijn inbegrepen, maar die wel aangeschaft kunnen worden. Bijvoorbeeld winterbanden. Indien gewenst, dan zijn deze op te nemen in de leaseovereenkomst. Via Private Lease rijdt u veilig, verantwoord en vertrouwd in een nieuwe auto. Met eerlijke voorwaarden en een bescherming tegen te hoge financiële lasten.

Populaire Europese merken om te leasen:

De Leasemaatschappij koopt de auto en hij blijft hun bezit. Jij houdt je spaargeld dus lekker voor jezelf en hoeft je niet druk te maken over het verkopen of inruilen van je auto. Aan het eind van de overeenkomst lever je de auto weer in en kies je weer een nieuwe.

U bepaalt zelf de looptijd en het aantal kilometers per jaar. Bovendien zitten vrijwel alle autokosten inbegrepen bij het maandbedrag. Kiest u voor Private Lease dan, gaat u geheel zorgeloos rijden in de auto van uw dromen. Iedereen met een in Nederland geldig rijbewijs en toestemming van de contractant mag in de auto rijden.

Betrouwbare merken

Sinds het midden van de vorige eeuw begon Azië de achterstand in te lopen op Europa en de Verenigde Staten op het gebied van autoproductie. De meest ontwikkelde auto-industrie in Zuidoost-Aziatische landen, waaronder China, Japan en Zuid-Korea. Lokale bedrijven begonnen met het bouwen van auto’s uit de middenklasse met goedkope arbeidskrachten. Onlangs zijn de trends veranderd, met luxe voertuigen geproduceerd door lokale merken op de markt. Maar de heersende, zoals voorheen, zijn de massamarktmodellen.

Elk jaar houdt de Consumentenbond een enquête onder automobilisten met een maximaal tien jaar oude auto. Daarbij worden de deelnemers gevraagd of ze in het afgelopen jaar mankementen hebben gehad. Verschillende vormen en gradaties van reparaties worden dan beoordeeld, waarna alle gegevens per merk en type auto worden opgeteld. Van al die data verschijnt dan een lijst met automerken, gerangschikt op de betrouwbaarheid van elke fabrikant.

De Aziatische merken doen het weer onveranderd goed in de lijst. Het Japanse Lexus voert de lijst van meest betrouwbare fabrikanten volgens de Consumentenbond aan (cijfer 8,8), gevolgd door Subaru (8,6) en Honda (8,4). Bijzonder is dat er maar liefst negen van de tien meest betrouwbare automerken Aziatisch zijn. Na Honda staan namelijk ook Toyota, Mazda, Suzuki, Mitsubishi, Hyundai en Kia in de Top 10.