Kwaliteitsplein
Vakantie

Op avontuur!

De zomervakantie staat weer voor de deur. Dat betekent dat er weer lekker van de vrijheid kan worden genoten. Even geen school en eventjes geen stress. Heb jij je plannen al gemaakt? Wordt het dit jaar een verre reis of ga je nog met je ouders mee? Mocht je er nog niet over uit zijn dan is een goed alternatief natuurlijk een zeilkamp. Op een zeilkampleer je alles rondom de zeilsport en maak je veel nieuwe vrienden. Je gaat vaak met leeftijdsgenoten onder leiding van 1 a 2 begeleiders het water op. Daarnaast ga je lekker chillen op het strand en veel nieuwe mensen ontmoeten. De zeilcultuur is immers een relaxte cultuur wat voor veel mensen de way of living betekent.

Een zeilkamp biedt een goede overbrugging van het met de ouders mee gaan op vakantie tot het zelfstandig vakantie vieren. Daarom doen er vooral jongeren van 14 tot en met 17 jaar mee. Veel ouders vinden het moeilijk om hun kind los te laten en in Één keer alles zelf te laten regelen. Daarom zijn de zeilkampen onder anderen het leven in geroepen. De begeleiders zijn altijd professioneel getraind binnen hun vakgebied en weten de kinderen daarom ook goed onder controle te houden en het nodige bij te leren. Desondanks hoeft het kind het niet als een opvoedingskamp te zien. Zeilkampen zijn niet alleen leerzaam maar focust zich vooral op het maken van plezier met iedereen. Niemand moet buiten de groep vallen en daar zorgen de gekwalificeerde begeleiders dan ook voor.

Waar ga je heen met zeilkamp?

De zeilkampen vinden vaak plaats aan tropische stranden. Voor minder geld kan het echter ook lekker in Nederland. Op de wadden eilanden worden verschillende zeilkampen aangeboden maar ook langs de kust van Scheveningen en Zandvoort staat de watersport zeker niet stil. Voor meer geld kan er natuurlijk een reis naar Bretagne of iets aan de Afrikaanse kust gekozen worden. Hier zijn de golfen vaak wat hoger en dat zorgt er dan ook voor dat er makkelijker geoefend kan worden. Landen Zoals Spanje, Portugal en Italië zijn hier minder geschikt voor omdat deze aan Middellandse oceaan grenzen. Hier zijn de Golfen lager en staat ook minder wind.

Denk jij dat dit iets voor jou is? Er zijn vele aanbieders van zeilkampen dus op google vind je al snel iets wat bij je zou kunnen passen. Van deze kant wensen we je alvast heel veel plezier!

Voor meer info : http://cijfersencenten.nl/