Kwaliteitsplein
Onderwijs

Werken als office manager

Als je op zoek bent naar een leuke baan of graag een opleiding wilt volgen die bij je past dan zijn daar verschillende mogelijkheden voor. Als je bij een opleider zoals Fabius kijkt vind je tal van opleidingen waarbij wellicht ook iets zit dat bij jou past. Zo kun je er bijvoorbeeld een opleiding volgen voor de functie van office manager.

Taken van een office manager

Een office manager is tegenwoordig onmisbaar op de meeste bedrijven maar wat doet iemand in deze functie nu precies? Een office manager is de spin in het web van een bedrijf. Je ondersteunt je leidinggevenden op administratief en organisatorisch gebied maar zorgt er ook voor dat je collega’s goed kunnen werken en dat alles achter de schermen goed verloopt. Naast tal van administratieve klussen geef je dus leiding aan anderen en zorg je ervoor dat er planningen gemaakt worden en deze netjes uitgevoerd worden door andere mensen.

Opleiding in twee delen

Als je wilt weten of deze functie voor jou geschikt is lees je het beste eerst de informatie die je online vindt goed door. Zo weet je beter of deze functie bij jou past en of de opleiding iets voor je is. De opleiding tot office manager die je kunt volgen bij Fabius zorgt ervoor dat je meer kans maakt op een leuke en goede baan waarin jij helemaal op je plek zit. De opleiding zelf bestaat uit twee onderdelen waarvoor je allebei examen doet. Slaag je ervoor dan krijg je dus twee diploma’s.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Het eerste deel van de opleiding duurt 9 maanden en bestaat uit 30 cursussen in groepsverband van ieder 3 uur. Dit is de opleiding tot Administratief Medewerker. Als je deze hebt afgerond kun je de Vervolgopleiding Office Manager doen. Deze bestaat uit 15 lessen van 3 uur elk en duurt 4 maanden.

Voor meer info :