Kwaliteitsplein
Mobiliteit

Als nieuwe autobestuurder de weg op

Een ongeluk zit in een klein hoekje, letterlijk en figuurlijk. Na al die rijlessen en het gestress heb je eindelijk je rijbewijs behaald. Vol trots haal je het roze pasje op bij de gemeente en kan je niet wachten om te beginnen met rijden. De nieuwe auto staat namelijk al klaar om gebruikt te worden. Wanneer je eenmaal in de auto zit schiet je in de stress, dit is toch wat anders dan de auto dat je gewend bent tijdens de rijlessen. De nieuwe auto dat je hebt gekregen is iets groter dan de kleine Polo, waarin je kort geleden in hebt gereden voor 6 maanden lang. Als nieuwe autobestuurder vind je het toch wel eng, je merkt dat er onzekerheid ontstaat bij het achteruit kijken en bij het parkeren. De auto is wat hoger en het kost je daardoor meer moeite om te zien wat er achter de auto bevindt. 

Gelukkig is er tegenwoordig sprake van een achteruitrijcamera. Met een camerasysteem vergroot je de veiligheid en verklein je de kans op schade bij jezelf of bij andere auto’s. Je kan weer vol zelfvertrouwen inparkeren, omdat je zelf minder hoef in te schatten of je te dicht bij de auto achter je staat. Waarom moeilijker maken als het toch makkelijk kan? Vooral in wijken waar veel kinderen spelen is dit een belangrijk middel om veiliger over straat te rijden. Hiermee kan je de kans op ongelukken verminderen. 

Er worden steeds meer auto’s geproduceerd waar de camera’s al zijn ingebouwd. Voor bestaande auto’s zonder ingebouwde achteruitrijcamera’s kan je deze goedkoop bestellen via internet. Bij grote voertuigen en caravans zou je een kijkje moeten nemen bij van Zwiterserland. Zij leveren diverse achteruitrijcamera’s systemen en andere voertuigveiligheidsproducten voor een veiligere reis op de weg. 

Voor meer info : http://www.vanzwitserland.nl/