Kwaliteitsplein
Image default
Gezondheid

Tweeling voedingskussen: maak het jezelf gemakkelijk tijdens het voeden!

De echo: twee kindjes! Wat nu?

Als bij de 12 weken-echo dat er niet één maar meerdere kleintjes op komt zijn, leidt dat tot de nodige gedachten. Natuurlijk ben je blij met je aanstaande tweeling. Maar het kan ook zijn dat je je een beetje zorgen maakt over de extra kosten en tijd die een tweeling vereist. Denk bijvoorbeeld aan het voeden: hoe gaat dat straks? Een tweeling voedingskussen kan hier veel soelaas bieden en maakt het voeden een stuk aangenamer. Maar wat is een tweeling voedingskussen? En wat heb je hier eigenlijk aan als (aanstaande) moeder.

Wat zijn voedingskussens voor tweelingen?

Een tweeling voedingskussens is een lang soort kussen dat lekker zacht is en tegelijk voldoende ondersteuning biedt aan je tweeling. Een tweeling voedingskussen kun je gebruiken om de kleintjes op te leggen tijdens het voeden, zodat ze comfortabel en rustig uit de borst kunnen drinken. Maar ook is het kussen bruikbaar om als moeder zelf goed en prettig te liggen. Zodat je geen pijn in je benen, armen of nek krijgt door een verkeerde houding. Een tweeling voedingskussen is dan ook voor iedereen een aanwinst: zowel voor de tweeling als voor jezelf.

Een handige hulp bij het slapen

Een voedingskussen voor tweelingen kun je het beste al aanschaffen als je nog in verwachting bent. Tijdens de zwangerschap zorgt dit voedingskussen er namelijk voor dat je lekker ontspannen in bed kunt liggen, ondanks jouw groeiende buik. Het kussen ondersteund de kwetsbare lichaamsdelen, zoals benen, armen en/of buik. En helpt je om een goede nachtrust te maken. Zo sta je een stuk uitgerust op en ga je fitter de dag in!