Kwaliteitsplein
Financieel

Voordelen van uitbesteding

Tegenwoordig kiezen bedrijven er meer en meer voor om bepaalde bedrijfstaken uit te besteden. Dat wordt steeds populairder aangezien het gaat om noodzakelijke taken die geen deel uitmaken van de bedrijfsdoelen, vaak administratieve taken, door die dan uit te besteden kan de tijd die hieraan moest besteed worden weer aan belangrijke bedrijfsactiviteiten bestaad worden. Het uitbesteden van die taken kan ook goedkoper uitkomen voor het bedrijf dan ze zelf uit te voeren en meestal zijn ze beter uitgevoerd aangezien kantoren die deze diensten aanbieden gebruik maken van experts met veel ervaring.

Een bedrijfstaak die vaak uitbesteed wordt is de verwerking van de salarissen. Een kantoor voor loonservice neemt dan de volledige salarisadministratie over, de werkgever dient enkel de data door te geven en het kantoor zorgt voor de verwerking, berekingen en de automatische betalingen van de werknemers. Dat is niet alleen heel tijdbesparend, maar ook kostenbesparend. Bovendien hoeft de werkgever niet meer op de hoogte te zijn van alle juridische aspecten die erbij komen kijken. Op deze manier is de werkgever volledig vrij van alle zorgen omtrent de salarissen van de werknemers. 

Een ander voorbeeld van een manier van uitbesteding, is het gebruik van software voor urenregistratie. Dit is niet letterlijk uitbesteden, maar er wordt gebruik gemaakt van software die de verwerking overneemt. De werkgever dient enkel de uren in te geven in de online urenregistratie en het programma doet de verwerking en het bijhouden van de gegevens. Die software kan dan ook gekoppeld worden aan bijvoorbeeld de loonverwerking, zodat alles nog meer geïntegreerd is en dus nog makkelijker gaat. Hierbij is het ook mogelijk om werknemers zelf hun individuele gegevens te laten inkijken via een app of ze wekelijks of maandelijks hun urenschema door te sturen in één snelle handeling in plaats van vele aparte e-mails. Zo is de software dus makkelijker voor zowel de werkgever als de werknemer.

Voor meer info : http://www.cbbs.nl