Kwaliteitsplein
Financieel

Vacatures voor een baan als hypotheekadviseur

Begin met een adviesgesprek

De markt voor koopwoningen is oververhit. Bekend zijn de verhalen van kopers die binnen een kwartier moeten beslissen om een woning te kopen, want andere geïnteresseerden staan in een rij te wachten in de voortuin. Ondanks alle druk is het belangrijk om bij het kopen van een woning niet over één nacht ijs te gaan. Het kopen van een huis is tenslotte wat ingrijpender dan het kopen van een pot pindakaas of een stofzuiger. Het kopen van een woning, inclusief de bijbehorende hypotheek is een stap met belangrijke gevolgen. Het is daarom verstandig voor zowel starters als voor doorstromers op de woningmarkt, om van tevoren een adviesgesprek aan te vragen met een hypotheekadviseur.

 

Financiële armslag

Een hypotheekadviseur heeft maar één belang en dat is het belang van de klant. Zo berekent de adviseur het maximaal te lenen bedrag voor een woning, een belangrijk startpunt in het traject voor het aankopen van een woning. Daarnaast zal een hypotheekadviseur de klant voorrekenen wat de financiële consequenties zijn van de aanschaf van een woning. De consequenties van de aankoop worden vaak een stuk concreter als de adviseur aantoont welke maandelijkse bedragen betaald moeten worden aan aflossing en rente. Dit wordt nog pregnanter als de hypotheekadviseur de maandelijkse inkomsten vervolgens gaat verdelen per kostencategorie. Op deze wijze toont de adviseur welke financiële armslag een huizenkoper nog heeft na de aanschaf van een woning en dat is waardevolle informatie voor huizenkopers.

 

Concreet advies

Op basis van deze inzichten kunnen huizenkopers bijvoorbeeld zien welke gevolgen de aankoop van een huis heeft op het jaarlijkse vakantiebudget, het budget voor restaurantbezoek of het autobudget. Zo helpt een hypotheekadviseur zijn of haar klanten om een duurzaam houdbaar uitgavenpatroon te bepalen. In sommige gevallen kan het concrete advies van de hypotheekadviseur er zelfs toe leiden dat klanten ervoor kiezen om vooralsnog geen stappen te ondernemen om een woning aan te schaffen.

 

Belangrijk en interessant werk

Het zal duidelijk zijn dat hypotheekadviseurs een belangrijke rol spelen tijdens het aankooptraject van koopwoningen. Met hun kennis en vaardigheden adviseren ze aanstaande huizenkopers over hun mogelijkheden op de huizenmarkt. Dit is niet alleen belangrijk, maar ook interessant werk, omdat een hypotheekadviseur mensen helpt bij het nemen van misschien wel de meest ingrijpende keuze in hun leven. Geen wonder dat er gewoonlijk veel interesse is voor openstaande hypotheekadviseur vacatures.