Kwaliteitsplein
Financieel

Echt goud?

Het waardevolle goud: Je hebt tegenwoordig zoveel soorten van dit gelige materiaal dat je niet eens kan bijhouden welke veel waard zijn en welke minderWaarom zien mensen goud als meer waardevol dan bijvoorbeeld zilver of koperGoud wordt als een waardevol metaal gezien. In elk huis is er wel een goud sieraad te vinden maar of is deze nou allemaal echt zijn is de vraag. Wanneer je een sieraad koopt kijken mensen vaak naar het aantal karaat dat wordt aangegeven. Dit geeft aan hoeveel fijngoud in het sieraad is verwerkt. Een lager dan 14 karaat goud mag in Nederland niet worden verkocht als “echt” goud. Er bestaan drie soorten goud: geelgoud, witgoud en roségoud. Door het toevoegen van andere materialen worden deze andere soorten goud gecreëerd. Witgoud, wat lijkt op zilver is eigenlijk dus ook geelgoud.  

Er zijn ook mensen die beleggen in goud. Het wordt gezien als één van de meest interessante beleggingsproducten die er bestaan op de markt. Je kan op veel verschillende manieren gaan beleggen in goud. De waarde van goud blijft namelijk altijd hetzelfde en is oneindig toegankelijk, ook in slechte economische tijden. Is dit beter dan geld beleggenJa zeker, goud doet het namelijk beter in onstabiele tijden. Hoe beter het met de wereldeconomie gaat, hoe meer de goudprijs onder druk komt staan.  

Ten slotte wordt er ook goud in drank en eten verwerkt. Zo kan je deze bijvoorbeeld in het drankje Goldstrike vinden maar ook in sommige luxe bonbons. Bij een opkomende crisis wordt goud dus meer waard. Je kan goud in verschillende landen vinden. Ben je zo gek om zelf goud te gaan zoeken? Dat kan, zelfs in Nederland. Overal in Nederland  zit namelijk geld in de grond, deze gouddeeltjes zijn alleen wel erg klein en lastig om te vinden. Wees slim en ga verantwoord met je goud om!

Voor meer info : http://leerbeleggen.com/