Kwaliteitsplein
Image default
Financieel

De belangrijkste voordelen van leasen op een rijtje

Er zijn ontzettend veel ondernemers die ervoor kiezen om een bedrijfswagen of bestelbus te leasen. Je kunt hierdoor namelijk profiteren van een hoop verschillende voordelen. Zit je er ook aan te denken om een nieuwe bedrijfswagen te leasen? Dat komt goed uit, wij vertellen je namelijk iets meer over de voordelen. Zo wordt het voor jou een stukje makkelijker om de goede keuze te maken!

Geen grote investering

Voor veel ondernemers speelt vooral de inversteting een grote rol. Vaak is het niet mogelijk om bijvoorbeeld een hele nieuwe bestelbus aan te schaffen. Hier is immers een hoop geld voor nodig wat niet iedere ondernemer ter beschikking heeft. Gelukkig kan je door middel van financial lease een nieuwe bedrijfswagen aanschaffen zonder dat je in één keer veel geld hoeft te betalen. Voor veel ondernemers is dit de voornaamste reden om te kiezen voor financial lease.

Aftrek van belasting

Ondanks dat je de bedrijfswagen niet helemaal zelf in één keer hoeft aan te schaffen kun je alsnog profiteren van belastingvoordeel. Je bent namelijk wel direct economisch eigenaar en dit biedt mogelijkheden. Je komt hierdoor namelijk in aanmerking voor verschillende soorten aftrekken en kortingen voor de belastingdiens. Zo heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van rente aftrek en ook is het mogelijk om een bedrijfswagen via financial lease te gebruiken voor de investeringsaftrek, een hoop voordelen dus!

Variabel en flexibel

Als ondernemer wil je natuurlijk dat alles goed aansluit op je wensen en behoefte. Met een financial lease contract is dit goed mogelijk. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden. Je kunt zelf je leaseperiode en de aanbetaling bepalen. Ook is het mogelijk om je oude bedrijfswagen in te ruilen. Hierdoor is het voor veel mensen mogelijk om gebruik te maken van financial lease. Of het nu gaat om een bestelbus, nieuwe auto of ander transport middel, het is allemaal mogelijk!

https://ondernemerlive.nl/