Recepten voor gekookte zoete aardappelen

september 26, 2020 0 Comment

Zoete aardappelen zijn de bron van zetmeel en het helpt om in korte tijd spieren op te bouwen. Zoete aardappelen zijn in Nederlands erg goedkoop te koop en ze helpen je om er binnen een paar dagen gezond uit te zien. U kunt zoete aardappelen heel gemakkelijk in uw maaltijden gebruiken. Ze helpen om hongergevoel te voorkomen en je tevreden te stellen. Kook zoete aardappelen en eet ze gewoon op. Met zoete aardappelen kun je verschillende gerechten maken. Sommigen van hen worden hieronder genoemd.

Geroosterde zoete aardappelen

Dit is een van de makkelijkste recepten en heel snel te maken als je de oven voorverwarmt op 450 graden. Was 1 kg zoete aardappelen en snijd ze in korte stukken. Leg deze stukjes in de ovenschaal en meng ze met olijfolie, koosjer zout en versgemalen zwarte peper. Zorg ervoor dat de kruiden alle kanten van de zoete aardappelschijfjes bedekt zijn. Zet de ovenschaal ongeveer 20 tot 30 minuten voorverwarmd. Je kunt geroosterde zoete aardappelen bij de maaltijd serveren en het lekker en gezond maken.

Pittige bloemkool met zoete aardappelen

Snij bloemkool en zoete aardappelen in kleine stukjes en was ze grondig. Neem een ​​handvol cashewnoten en laat ze 10 minuten in de oven koken. Laat ze afkoelen en maak een grof poeder. Neem een ​​pan, voeg wat olie toe en bak de mosterdzaadjes tot ze eruit springen. Voeg daarna wat gember knoflookpasta toe en bak het. Voeg geroosterde cashewnoten, in plakjes gesneden bloemkool, kurkuma en chilipoeder, wat zout naar smaak en wat water toe. Als de bloemkool zacht wordt, voeg dan de gekookte zoete aardappelen, garam masala en gedroogde fenegriek blaadjes toe. Dek het een paar minuten af. Een erg lekker pittige bloemkool met zoete aardappelen is klaar om te serveren.

Dubbel geroosterde zoete aardappelen

met hete honing Dit is een van de unieke zoete aardappel gerechten die de smaak versterken en lekkerder maken door toevoeging van kruiden. Neem voor dit recept wat zoete aardappelen samen met de schil en bedek ze met folie. Bak ze 6 tot minuten op 450 graden in de oven. Als zoete aardappelen gaar worden, zet dan de ovenschaal uit de oven en laat ze afkoelen. Meng honing, rode chilivlokken, koosjer zout in een aparte pan samen met boter en houd de kachel op een laag vuur. Voeg na het goed mengen wat azijn toe aan de kruidenmix. Giet dit mengsel over de licht ingeslagen gebakken zoete aardappelen en verwarm ze weer enkele minuten op 450 graden. Garneer de geroosterde aardappelen met verse groene pepers en serveer.

Zoete aardappelen gezonde hummus

Was voor het maken van hummus de zoete aardappelen en bedek ze met folie. Zet deze aardappelen ongeveer 7 tot 8 minuten in een voorverwarmde oven. De temperatuur moet 425 graden zijn om de aardappelen gaar te maken. Neem een ​​processor, voeg geroosterde aardappelen, gekookte kikkererwten, koosjer zout, een paar eetlepels kokosolie, koude vlokken en zwarte peper toe en maak een gladde, romige hummus. Nieuwe aardappelen verdienen de voorkeur voor het maken van deze heerlijke hummus. Het kan 5 dagen in de koelkast worden bewaard.