Kwaliteitsplein
Image default
Dieren

Vogels voeren met premium vogelpindakaas

Vogels voeren met vogelpindakaas, zo doet je dat! Niet alleen tijdens de wintermaanden hebben vogels extra voedsel nodig. Ook in de lente, zomer en herfst zijn vogels gebaat bij extra voedsel. Wij vertellen je er graag meer over.

Wat is vogelpindakaas?

Vogelpindakaas is een speciaal samengestelde pasta voor vogels, voorzien van pinda’s. Deze pasta zit boordevol met de voedingsstoffen die vogels het meest nodig hebben in hun dieet, plus extra calorieën om ze voldoende energie te geven.

Vogelpindakaas voor tuinvogels is bij ons verkrijgbaar in verschillende varianten. Naast de klassieke variant kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een pindakaas met toegevoegde meelwormen of vruchten. De extra smaak en de boost aan eiwitten zal ervoor zorgen dat je steeds meer tevreden vogels in je tuin zult zien! De recepturen van vogelpindakaas laten wij zelf produceren. Zo ben je verzekerd van het volgende:

  • Gezonde traktatie
  • Toegevoegd pindavet; voor extra calorieën en energie
  • Ook voor jonge vogels
  • Geschikt voor elk seizoen
  • Producten van Nederlandse bodem

Vogelpindakaas voor elk seizoen

Met name tijdens de koude en kale wintermaanden blijft er steeds minder voedsel over voor de beestjes die buiten leven. Zo ook vogels. Hoewel de meeste vogels naar het zuiden trekken voor wat extra vitamine D, zijn er genoeg tuinvogels die in het koude Nederland blijven vertoeven. Voorbeelden hiervan zijn de spreeuw, het roodborstje en de merel.

Om de vogels tegemoet te komen tijdens deze zware maanden, kunnen we ze voedsel aanbieden. In de kou zullen ze profiteren van voldoende eiwitten en gezonde vetten, die bijvoorbeeld in vogelzaad, maar ook in vogelpindakaas te vinden zijn.

Het wordt steeds moeilijker voor vogels om genoeg voedsel te vinden. Bossen en tuinen moeten plaatsmaken voor straten en beton. Door het verdwijnen van groen, zijn de vogels vaak aangewezen op kruimels en etensresten die ze op straat vinden. De aanname dat het alleen in de winter moeilijk voor vogels is om voedsel te vinden, klopt dus niet meer. Ook tijdens het voorjaar en in de zomer is het aanbod steeds schaarser aan het worden.

Vogels bijvoeren mag dus het hele jaar door. Het extra voedsel helpt ze energiek en gezond te houden. Natuurlijk is het wel belangrijk dat dit voedzaam is, en niet schadelijk is voor de gezondheid van de vogels. Vogelpindakaas is een perfect voorbeeld van een voedzame en gezonde maaltijd voor de vogels in jouw omgeving.

Wat zijn de voordelen van vogelpindakaas?

Door vogelpindakaas aan te bieden, zijn heel wat vogeltjes voorzien van voedsel. Toch biedt de pasta meer voordelen. Een aantal hiervan zijn:

  • Doordat de pindakaas veel calorieën bevat, is het zeer voedzaam voor kleine beestjes.
  • Vogels die afkomen op het voedsel in de voor- of achtertuin, brengen veel gezelligheid met zich mee. Voor vogelliefhebbers is dit dus een geweldige manier om een drukke tuin te krijgen.
  • Omdat de pasta vloeibaar is, hebben de meeste vogels geen moeite om dit tot zich te nemen. Andere soorten vogelvoer, zoals een pindaslinger, kunnen voor sommige soorten vogels lastig te eten zijn.

Hoe voer je je vogels met pindakaas?

Vogelpindakaas komt altijd verpakt in een pot. Hoewel het slimme beestjes zijn, kun je de vogels het gemakkelijk maken om de voeding te vinden. Maak gebruik van meerdere plekken om voeding te plaatsen, zodat je de vogeltjes blijft uitdagen. Hier zijn enkele opties die je kunt toepassen bij het plaatsen van je pindakaas.

Pindakaashouder

Een manier om de vogels te voeren is met een pindakaashouder. Met deze houders kunnen de potten pindakaas opgehangen worden aan een schutting, muur of hoge boom. Hang deze op minimaal 1,5 meter hoogte, zodat de vogels geen last van pottenkijkers of vijanden krijgen.

Bovendien vinden vogels het prettig om beschut en in de schaduw te snoepen. Vogelpindakaas blijft in de zon minder lang goed en lekker. Zorg daarom voor schaduw en verkoeling.

Smeren

Het is ook mogelijk om de pindakaas op bijvoorbeeld een boom of op een voederplateau smeren. Denk aan plekken waar vogels graag komen, die niet te laag bij de grond komen en beschut zijn.