Kwaliteitsplein
Dienstverlening

Wat te doen bij een verstopping in huis?

Het is een van de grootste ergenissen van veel woningeigenaren: een vervelende verstopping. En dat is logisch, een verstopping zorgt namelijk vaak voor een erg nare en penetrante stank in het huis. Ook zal het lastiger worden om gebruik van uw sanitaire voorzieningen te maken zoals het toilet dat niet meer goed doorspoelt, een douche die overstroomt etc. Er zijn een aantal verschillende methodes die je kunt gebruiken bij een verstopping in een beginnende fase, welke wij zullen bespreken in deze blog.

Oorzaak van een verstopping

Waar komen de meeste verstoppingen voor denkt u? Dat is het gros van de verstoppingsgevallen bij de wasmachine, gootsteen, douche, bad of vaatwasser. De oorzaak van een verstopping is vaak achtergebleven restafval dat is blijven liggen op de bodem van de afvoer, met als gevolg dat er niet meer afgevoerd kan worden. Er zijn een aantal veel voorkomende soorten afval die de oorzaak van een verstopping kunnen zijn, waaronder proppen toiletpapier of bladeren en klein takjes die via een regenpijp helaas in de afvoer terecht zijn gekomen.

Zelf een verstopping verhelpen

Gelukkig zijn er enkele trucjes waarmee een verstopping effectief en snel verholpen kan worden. U kunt soda gebruiken, dit heeft een ontvettende werking waardoor de verstopping los zal komen te zitten en gemakkelijk weg spoelt als u kokend water door de afvoer laat stromen. Het is altijd mogelijk dat u dit een aantal keer moet herhalen voor succes.

Nog een mogelijkheid is een trekveer. Een trekveer is ideaal om verstoppingen te verhelpen die zich dieper in de afvoerbuis bevindt. Een trekveer is verkrijgbaar in verschillende lengtes en diktes, waardoor je altijd het juiste exemplaar in de bouwmarkt kunt vinden. Aan het uiteinde van een trekveer zit een verdikt eind waarmee een verstopping kan worden weggeduwd, als de trekveer blijft hangen dan draai je het handvat tegen de klok in en haal je de trekveer weer terug. Bij weerstand blijf je dit herhalen tot de verstopping verwijderd kan worden.

Hulp van een expert

En mocht dit niet helpen heeft u altijd een mogelijkheid door TFK-installatieservice Haarlem geholpen te worden, u kunt 24 uur en 7 dagen telefonisch geholpen worden op het telefoonnummer 023-5482527.

Wist u overigens dat een loodgieter veel meer voor u kan betekenen dan enkel het ontstoppen van leidingen? Denk bijvoorbeeld aan cv-werkzaamheden of lekkages verhelpen aan daken, waterleidingen of gasleidingen. Ook kunt u vaak terecht bij een loodgieter voor het installeren van nieuwe leidingen, advies over een nieuwe cv of dakonderhoud ter voorkoming van lekkages. 

Voor meer info : https://loodgieter-haarlem.nu/