Kwaliteitsplein
Image default
Dienstverlening

Professionele trussen huren voor je event?

Truss materiaal huren voor je evenement

Bij het organiseren van een evenement moet je truss materiaal huren serieus overwegen. Bij een professioneel event kan het in feite niet ontbreken. Het brengt je veel mogelijkheden die je zonder de trussen niet had. Belangrijk is wel dat jij zaken gaat doen met een partner die veel verstand heeft van deze zaken. Het is namelijk verplicht om de installatie te laten doen door een gecertificeerd bedrijf. Truss materiaal huren zal jouw evenement naar een hoger niveau tillen. De aanwezige mensen zullen het wellicht niet bewust doorhebben, maar je creëert een completer event met behulp van deze materialen.

Trussen passen bij elk soort evenement

Het maakt niet uit welk soort evenement je organiseert. Of het nou gaat om een concert, een beurs, een congres, een theatervoorstelling of iets anders. Zeker als het op professioneel niveau gebeurt kan een gedegen truss systeem feitelijk niet ontbreken. Trussen zijn de aluminium constructies waaraan audiovisuele apparatuur wordt bevestigd. Denk bij dit laatste aan verlichting zoals profielspots of washes en aan audio-installaties. Deze worden met speciale controllers de lucht in gehesen.

Geef het podium een nieuwe dimensie

Als jij jouw podium verlicht biedt een truss systeem vele extra opties. Zonder deze elementen kun je slechts lichten op podiumhoogte installeren. Je krijgt hierdoor horizontale lichtstralen. Voeg meer diepgang toe door lichten ook diagonaal of verticaal te laten schijnen. Zo kun je een bepaalde samenstelling maken van lichtstralen. Het podium ziet er door deze manier net iets interessanter uit. Maar ook audio is erg belangrijk. Middels trussen kunnen speakers de lucht in gehesen worden en kunnen ook mensen op tribunes goed horen wat er gezegd wordt op het podium.

Truss materiaal huren

Een aantal partijen heeft truss materiaal te huur. Dit is voor vele evenementen een ideale oplossing. De organisator bepaalt dan welke materialen er gehuurd worden. Vervolgens worden deze door de leverancier geleverd en geïnstalleerd. Precies op de juiste manier, zodat het evenement volledig tot zijn recht kan komen. Naderhand worden de elementen weer opgehaald door de betreffende leverancier. Dit zorgt ervoor dat de organiserende partij zowel voor als na het evenement geen omkijken heeft naar de trussen.

De trussen laten installeren door professionals

Als je een evenement organiseert, onthoud dan dat trussen alleen mogen worden geïnstalleerd door professionals met een certificaat. Doe altijd navraag bij de partij naar keuze of zij ook je rigging kunnen installeren. Dit scheelt eventuele rompslomp achteraf als het niet blijkt te kunnen. Vraag ook eventueel advies aan de betreffende leverende partij. Zo ben jij ideaal voorbereid op het huren van truss materialen voor jouw evenement.

https://riggingbox.nl/