Kwaliteitsplein
Dienstverlening

Met webwinkel fulfilment je website naar een hoger niveau tillen

Wanneer je een eigen webwinkel hebt, zal je na een bepaalde tijd gaan merken dat verschillende aspecten van het bedrijf bijna niet meer door jou zelf te doen zijn. Het gaat dan vooral over het logistieke gedeelte van het bedrijf. Wellicht is webwinkel fulfilment dan een goede optie. Je kan hiermee namelijk de website naar een hoger niveau tillen. Hoe? Dat gaan we in deze tekst bekijken.

Webwinkel fulfilment

Een webwinkel fulfilment kan namelijk een hoop werkzaamheden van je overnemen. Zo regelen zij alles eigenlijk vanaf het moment dat het product op de website gekocht wordt. Zij regelen het verzenden van het product, maar ook het opslaan van het product. Wanneer je een groeiend bedrijf bent, zal je merken dat er steeds meer behoefte is aan ruimte voor opslag. Een opslag huren is vaak duur, maar ook onzeker omdat je niet weet of je over een bepaalde tijd nog steeds voldoende opslagruimte hebt. Wellicht is het bedrijf nog meer gegroeid en heb je nog meer opslagruimte nodig. Een fulfilment bedrijf zorgt voor deze opslag. Zij nemen de verantwoordelijkheid op zich om voldoende opslag te regelen zodat het product snel op voorraad kan zijn. Omdat er een hoop winkels zijn die tegenwoordig de volgende dag nog een bestelling kunnen leveren, is de druk voor een webwinkel groot.

Verdere taken fulfilment

Naast het opslaan, zorgt het bedrijf er dus ook voor dat de producten op tijd geleverd worden bij de klant. Wanneer je dit allemaal zelf moet doen, is dit een hoop werk. Wanneer je eindelijk blij bent dat je een pakket naar het postkantoor hebt gebracht, komt het volgende order alweer binnen. Ook kost het versturen van de post en de verpakking nog een hoop geld. Vaak heeft een fulfilmentbedrijf verschillende afspraken met postbezorgers zodat de kosten van het verpakken en de kosten van het versturen een stuk lager uitvallen. Natuurlijk betaal je wel het fulfilment bedrijf kosten, maar dit is vaak een voor afgesproken prijs waar vaste kosten aan verbonden zitten. Wanneer je dan plotseling meer pakketten moet versturen, kost dit niet meer geld.

Voordelen aan een fulfilmentbedrijf

Er zitten dus enorm voordelen aan het inschakelen van een fulfilmentbedrijf zoals Surlogic. Allereerst scheelt het een hoop tijd. Je kan hierdoor veel meer tijd besteden aan de vormgeving van je website, promotie maken voor de website of aan het inkopen van verschillende producten. Op die manier zullen mensen nog meer naar de site toe gaan en kan het bedrijf dus alleen nog maar meer groeien. Je kunt je dus vooral bezig houden met de groei naar een hoger niveau. Het fulfilmentbedrijf houdt zich bezig met de andere onderdelen van het bedrijf en neemt dit uit handen.

https://surlogic.nl/nl/