Kwaliteitsplein
Image default
Bedrijven

Voor de koffieliefhebbers

Koffie is de meest geliefde drank over de hele wereld. Maar koffie is ook een product wat veel schade brengt. Niet alleen hoe de koffie verbouwt wordt is een probleem, maar ook de miljoenen wegwerp verpakkingen waar koffie in geleverd en geserveerd wordt is een probleem voor de wereld.

In deze blog gaan we het hebben over de impact van jouw koffie consumptie en de kleine aanpassingen die je kunt maken om je koffie impact te verkleinen.

Biologische koffie

Koffieplantages zijn gigantisch en heel veel families zijn afhankelijk van een geslaagde oogst, het resultaat hiervan is echter dat er veel pesticiden worden gespoten om te voorkomen dat de oogst mislukt. Deze schadelijke stoffen komen niet alleen in ons terecht, maar ook in de natuur in de omgeving, wat een gigantisch effect heeft op ons eco systeem.

Door fairtrade en biologische koffie te kiezen steun je bedrijven die wel goed met hun boeren én het land omgaan.

De verpakkingen

Bedenk eens hoeveel afval je Nespresso cups eigenlijk maken. Gelukkig hebben de Koffiejongens hier over nagedacht. Bij de koffiejongens krijg je namelijk biologisch afbreekbare Nespresso cups. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over de hoeveelheid afval dat jouw koffieconsumptie produceert.

Zelf meenemen

Natuurlijk is het lekker om onderweg een kop koffie te drinken terwijl je in de trein zit of als je toch al langs die lekkere koffietent loopt. Neem gewoon altijd een lege koffiebeker mee, zodat je guilty-free kunt genieten van je heerlijke koffie to go.

Conclusie

Je kunt best duurzaam koffie drinken, zolang je bewust bent van waar je mee bezig bent en de keuzes die je maakt. Door fairtrade en biologische koffie en biologisch afbreekbare koffie cups te gebruiken kun je jouw koffie impact op de wereld al aanzienlijk verkleinen. Maak er een gewoonte van een koffiebeker in je herbruikbare boodschappentas te hebben en je bent altijd voorbereid!

https://dekoffiejongens.nl/