Kwaliteitsplein
Auto’s en Motoren

Waar let je op bij het leasen van een auto?

Voorheen kende iedereen de leaseauto als auto van de zaak. Maar leasen is ook voor particulieren al geruime tijd mogelijk. Wie niet ineens het hele bedrag voor een auto wil of kan neertellen, graag een vast bedrag per maand betaalt zonder extra kosten bij reparatie of onderhoud en geregel liefst uit handen geeft, is waarschijnlijk gebaat bij het leasen van een auto. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je daartoe besluit? Er zijn veel verschillende leasemaatschappijen, het loont om goed op te letten voor je een contract afsluit.

Looptijd

De looptijd van een leasecontract kan uiteenlopen van twaalf tot zestig maanden. Rijd je graag elke twee jaar in een nieuwe auto, dan heb je natuurlijk niets aan een contract voor vijf jaar. Anderzijds is een contract met een looptijd van een jaar onnodig duur als je het prima vindt om vijf jaar met je auto te doen; de maandlasten van leasecontracten worden lager naarmate de looptijd langer is.

Lease auto zonder verrassingen

Het ene leasecontract is het andere niet. Let bij het leasen van een auto goed op wat er in je contract wel en niet is inbegrepen. Een van de belangrijkste verschillen is het te rijden aantal kilometers. Is dat tienduizend of twintigduizend kilometer per jaar? En wat betaal je extra als je het kilometrage overschrijdt? Sommige maatschappijen hanteren een toeslag voor jonge chauffeurs. Bij andere kun je zelfs helemaal niet terecht als je jonger dan 21 of 24 bent, en er zijn er ook die een maximumleeftijd hanteren. Hoe zit het met winterbanden? Welke verzekeringen zijn in het contract opgenomen? Krijg je pechhulp? Ook als je tijdens je vakantie stil komt te staan in het buitenland? Als je alsnog voor onverwachte kosten komt te staan, wordt het belangrijkste voordeel tenietgedaan dat je hebt bij lease. Auto van een leasemaatschappij? Goed de voorwaarden lezen dus

Voor meer info : http://www.leaseautocentrale.nl/