Kwaliteitsplein
Auto’s en Motoren

De financiële voordelen van het leasen van een bedrijfsauto

Ga je een bedrijfsauto leasen dan heeft dat ook financieel meerdere voordelen. Als je zakelijk leaset, dan wordt de leaseprijs niet meegerekend als je bij voorbeeld een hypotheek wilt aanvragen. Wanneer je privé leaset gebeurt dat wel, want een privé leasecontract wordt als schuld geregistreerd bij hat Bureau Kredietregistratie (BKR) in Tiel. Maar een zakelijk leasecontract valt niet onder de registratieplicht. Het nadeel is natuurlijk wel dat je zelf moet opletten of je maandlasten niet te hoog worden, dat is dan je eigen verantwoordelijkheid. Maar als je de kosten kunt betalen dan is leasen meestal voordeliger dan zelf kopen.

Wat als ik van het contract af wil?

Het is niet verstandig om tussentijds een leasecontract op te zeggen. Ga je een bedrijfsauto leasen dan gaat de dealer of de leasemaatschappij er immers van uit dat jij deze auto voor de afgesproken periode rijdt en dat je ook de maandelijkse kosten betaalt. Vaak is de auto speciaal voor jou besteld en wellicht is er reclame op de auto aangebracht. Dus wanneer je halverwege je contract wilt stoppen zal je dat een flink bedrag kosten. Veel maatschappijen brengen minstens de helft van het nog lopende contract in rekening, maar het kan ook zijn dat je gewoon de volle leaseprijs moet betalen voor de nog resterende periode. En dan kun je je contract natuurlijk net zo goed uitdienen.

Hoe vind ik snel een goede deal?

Wil je een bedrijfsauto leasen en wil je meer informatie over de voorwaarden dan kun je op het internet terecht. De diverse leasemaatschappijen hebben allemaal uitgebreide informatie op hun website staan over de voorwaarden en wat wel en niet bij het leasecontract is inbegrepen. Vergelijken loont absoluut de moeite, daarmee kun je flink besparen of gebruik maken van betere voorwaarden.

Voor meer info : http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl/