Kwaliteitsplein
Image default
Aanbiedingen

De voor en nadelen van kunststof en aluminium jaloezieën

De laatste dagen hebben de consumenten meerdere keuzemogelijkheden als het gaat om de keuze van raambekleding. Raambekleding is bedoeld om je dagelijkse problemen op te lossen en je tegelijk een luxueus leven te geven. Van het tegenhouden van directe lichtinval tot het verschaffen van privacy, van het isoleren van je huis tot het tegenhouden van schittering, ze spelen een cruciale rol in je huis. Eindeloze kleur en textuurmogelijkheden maken ze schitterend en geven de ramen de perfecte look van zachtheid en elegantie. Als je overweegt welk type jaloezieën je wilt installeren zijn er meerdere factoren waarmee je rekening moet houden, zoals duurzaamheid, stijl, energie-efficiëntie, licht regeling mogelijkheden, en nog veel meer. Je moet speciale aandacht besteden aan het materiaal van de jaloezieën, want door het juiste materiaal te kiezen ben je zeker van de levensduur en de duurzaamheid van je product. Hoewel er ook andere materialen verkrijgbaar zijn zoals houten jaloezieën zijn kunststof en aluminium jaloezieën een redder in nood als je een strikt budget hebt.

Deze beide moderne jaloezieën voegen waarde toe aan je huis en behouden tegelijk het functionele niveau. Mensen schijnen vaak verward te zijn om tussen deze twee te kiezen. Ongeacht de prijs hebben de jaloezieën unieke voor- en nadelen, waardoor ze van elkaar te onderscheiden zijn. Bekijk beide kanten van deze jaloezieën en kies er een die geschikt is voor je woninginrichting!

Duurzaamheid en soepelheid

Het valt niet te ontkennen dat aluminium jaloezieën steviger en veelzijdiger zijn dan de kunststof jaloezieën. Aluminium jaloezieën gaan langer mee, terwijl meer blootstelling aan zonlicht de kunststof jaloezieën kan verzwakken. Maar kunststof jaloezieën hebben één voordeel en dat is dat ze gemakkelijker schoon te maken zijn dan aluminium jaloezieën en dat de lamellen minder snel indeuken of kreuken.

Energie-efficiëntie capaciteit

Aluminium jaloezieën zijn energiezuiniger dan kunststof stoffen omdat aluminium stoffen de zonnewarmte effectief weerkaatsen en de neiging hebben je interieur koeler te maken tijdens de zomermaanden. Maar kunststof jaloezieën absorberen de zonnewarmte die door de ramen komt. Vandaar dat voor grotere ramen meestal de voorkeur gegeven wordt aan aluminium jaloezieën om de overtollige warmte tegen te houden en je kamers comfortabeler en aangenamer te maken. 

Creëer een stijlvol uiterlijk

Kunststof jaloezieën zijn gemakkelijk aan te passen en kunnen met elke maat en elk ontwerp worden overgenomen. Kunststof houten jaloezieën zijn het populairst en betrouwbaarst en komen in vele texturen en patroonopties die je inrichting een meer naadloze en levendige uitstraling geven. Hoewel aluminium jaloezieën ook in meerdere kleuren en ontwerpkeuzes verkrijgbaar zijn, kunnen ze niet de textuur van imitatiehout bieden die je met kunststof jaloezieën kunt krijgen.

Licht blokkerend vermogen

Beide jaloezieën zijn verbazingwekkend als het erom gaat het binnenkomende lichtinval te verspreiden en tegelijk de privacy binnenshuis op peil te houden. Houd de lamellen open om de zachte gloed van zonnestralen toe te laten, en sluit ze om de licht- en hittegolf volledig tegen te houden. Bredere jaloezielamellen bieden veel controle over de hoeveelheid licht die je wilt binnenlaten. Maar de meeste huiseigenaren verkiezen aluminium jaloezieën vanwege hun ongelooflijke licht- en verblinding reflecterende vermogen. 

Waterafstotende eigenschap

Een van de interessantste feiten over aluminium en kunststof jaloezieën is hun water- en vochtbestendige eigenschap. Beide raambekledingen worden niet aangetast door water of vocht, wat ze de perfecte keuze maakt voor ruimtes met een hoge vochtigheidsgraad, zoals badkamers en keukens.

https://www.raamdecoratie.com