Bouwkundige keuring laten uitvoeren in Nederland

Bouwkundige keuring Keuringshuis

Onafhankelijk advies

Een bouwkundige keuring is een visuele inspectie om inzicht te verkrijgen in de onderhoudstoestand van een pand en de eventueel voorkomende gebreken en/of tekortkomingen. De bouwkundige keuring is een momentopname van de staat van een pand en geeft de situatie weer zoals deze door de inspecteur ten tijde van de inspectie is aangetroffen. Zo krijgt u een beeld van de eventuele kosten die gebreken aan de woning en direct noodzakelijk herstel met zich meebrengen. Een bouwkundige keuring is aan te bevelen bij de aan- of verkoop van uw woning. Ook een tussentijdse keuring is verstandig om de huidige staat van uw woning vast te stellen.

Bekijk de bouwkundige keuring: specialist in bouwkundige keuringen. 

Waarom een bouwkundige keuring?

Een bouwtechnische keuring is niet alleen makkelijk bij de aankoop van een woning, maar kan ook het verkoopproces versnellen. De verkoper geeft dankzij een bouwkundig rapport alles bloot over de woning en geeft de koper vertrouwen. Daarnaast heeft u, als verkoper, voor een groot deel voldaan aan de wettelijke informatieplicht bij het aanbieden van een bouwkundig rapport van de woning. Als u voor de verkoop van een woning een keuring bij ons aanvraagt, krijgt u een helder beeld van de technische staat van de woning. De bouwtechnische keuring bestaat uit een inspectie van de te keuren woning. Tijdens de keuring worden de bouwkundige aspecten van de woning per verdieping aan de hand van een checklist geïnspecteerd en beoordeeld.

Het belang van een bouwkundige keuring

Het kopen van een huis of bedrijfspand is een serieuze aangelegenheid. U wilt natuurlijk graag weten of het huis dat u voornemens bent om te kopen, ook echt zo is als de makelaar of verkoper aanprijst. Hierbij is een onafhankelijke bouwtechnische keuring een belangrijk meetinstrument.

Keuringshuis voorziet hierin door middel van een bouwkundige keuring inzicht te geven in de bouwkundige staat van uw pand. Dit geeft u het voordeel van een goede onderhandelingpositie bij het kopen van een pand. Met een bouwkundige keuring komt u niet voor verrassingen te staan, bij de koop van een huis of ander pand.

Voor meer info : http://keuringshuis.nl