Doorloop de vijf fases van de implementatie van de 5S methode eenvoudig met hulp van de specialist

Efficiënter werken, dat is het doel van de implementatie van de 5S methode. Een specialist als Blokss kan u hierbij uitstekend van dienst zijn en begeleidt u door de verschillende fases van de 5S methode. U begint met de sorteerfase. Hierin bekijkt u wat noodzakelijk en overbodig is binnen uw organisatie. Hierna volgt het schoonmaken. Tijdens deze stap worden ruimtes en gereedschappen schoongemaakt. De schoonmaakmethodes worden vastgelegd voor de toekomst. Tijd voor fase drie: het schikken. In deze fase worden vaste plekken aan bijvoorbeeld gereedschappen toegekend. Tijdens de volgende stap, het standaardiseren, wordt ervoor gezorgd dat u niet voor verrassingen komt te staan. De eerste drie fases worden duurzaam gemaakt. Uiteindelijk is er de laatste fase: het systematiseren. In deze fase wordt gezorgd voor het behoud en de continuïteit van de verbeteringen.

Efficiënter werken dankzij 5S methode implementatie

De 5S methode wordt steeds populairder. De methode houdt in dat u enkel behoudt wat belangrijk is en u weggooit wat u niet meer nodig heeft. Door uw werkplek op deze manier te organiseren kunt u gegarandeerd efficiënter werken. Uw werknemers zullen hun werkzaamheden sneller kunnen gaan uitvoeren. Hierdoor produceert u niet alleen meer, u bespaart ook nog eens op de kosten. Dankzij de implementatie van de 5S methode slaat u dus meteen twee vliegen in één klap. Zorg er wel voor dat u de implementatie van de 5S methode binnen uw bedrijf overlaat aan een gespecialiseerd bedrijf. Zo is Blokss expert als het om het efficiënter maken van bedrijfsprocessen gaat.

Laat de 5S methode implementatie verzorgen door een interim manager

Het veranderen van bedrijfsprocessen is een zorgvuldig zaak die op een goede manier moet worden uitgevoerd. Heeft u er weleens aan gedacht om een interim manager in te huren voor de verandering in uw bedrijf? U kunt hiervoor bijvoorbeeld terecht bij een specialist zoals Blokss. Dit bedrijf levert uitsluitend coaches die al jarenlang ervaring hebben opgedaan binnen grote internationale bedrijven. Hierdoor kunnen ze u perfect helpen bij de implementatie van de 5S methode binnen uw onderneming. En dat is nog maar het begin. Een interim manager kan zorgen voor een breed scala aan strategische veranderingen om uw bedrijfsprocessen zo efficiënt mogelijk te maken.

Voor meer info :