Kwaliteitsplein
Woning en Tuin

Wonen in het prachtige Hilversum

T ’Gooi wie kent het niet, Hilversum ligt prachtig in T ‘Gooi. Ook is Hilversum de mediahoofdstad van Nederland, omdat hier veel tv-programma’s worden opgenomen voor zenders als NPO, RTL en grote radiostations. Hilversum staat ook bekend om de natuur. Wonen in Hilversum is dan ook geweldig. De medewerkers van Van der Helm Makelaars vertellen je er graag alles over in dit artikel!

Waarom zou je willen wonen in Hilversum?

Hilversum is rijk aan natuur en heeft mooie bossen en bovendien is het kindvriendelijk. De bereikbaarheid is erg goed er zijn uitvalswegen en bushaltes genoeg en Hilversum beschikt over 2 NS-stations. Hilversum is rijk aan voorzieningen, zo is er een groot winkelcentrum (het grootste van T ‘Gooi), meer dan 20 restaurants, een jachthaven, een zwembad en een markt op zaterdag. In Hilversum zijn er ook veel sportverenigingen. Denk aan voetbal, tennis, badminton, basketbal, rugby, hockey en volleybal verenigingen. Jong en oud kan zich dus optimaal vermaken in Hilversum.

Hilversums kenmerken op een rijtje

Het winkelcentrum: Het grootste winkelgebied uit T ‘Gooi is die van Hilversum. Met een hoofdstraat, een aantal zijstraten en een paar pleinen is het zeker de moeite waard om een hapje en een drankje te nuttigen bij een van de vele cafés. Het centrum heeft ook een overdekt winkelgebied, zodat je met alle weersomstandigheden toch gezellig kan winkelen. Hilversum is qua horeca dus ook echt een van de betere plaatsen. Er kan ontbeten worden, geluncht en gedineerd worden bij talloze restaurants en cafés.

Mediapark: Het mediapark is eigenlijk waar Hilversum het meest bekend om staat. Tv-programma’s worden hier opgenomen en veel grote radiostations zijn hier gevestigd. Het Mediapark is 32 hectare groot en het is dus niet al te gek dat er meer dan 125 bedrijven gevestigd zijn in het Mediapark. Er zijn ook meer dan 25 studio’s, waar bijvoorbeeld ook The Voice of Holland wordt opgenomen. Wie kent het niet?

Beeld en Geluid: Op het Mediapark is ook het indrukwekkende gebouw van Beeld en Geluid gevestigd. Als je erlangs rijdt is het te herkennen aan veel kleuren en een decoratief afgewerkte buitenkant. De geschiedenis van Radio en Televisie in Nederland is hier te bekijken. Als je geïnteresseerd bent in een tijdelijke tentoonstelling, een workshop, een lezing of de Beeld en geluid Experience staat Beeld en Geluid voor u klaar.

Het spanderswoud: Een groot bos dat sinds 1981 zijn gang mag gaan, er wordt niks aan het bos gedaan. Er wordt niet gesnoeid en omgevallen bomen blijven liggen. Dit zorgt ervoor dat het een wild natuurgebied wordt waar uiteraard veel dieren leven. Het bos is een perfecte plek om rustig te wandelen.

Kortom, Hilversum heeft voor ieder wat wils.

Voor meer info : https://www.vanderhelm.nl/