Kwaliteitsplein
Woning en Tuin

Welke kachelpijp waar?

Kachelpijpen zijn onder te verdelen in 3 categorieën

  • Concentrische kachelpijp
  • Enkelwandige kachelpijp
  • Dubbelwandige kachelpijp

 

Waarvoor wordt welke kachelpijp gebruikt?

Concentrische kachelpijp is geschikt voor gesloten gastoestellen, u kunt deze kachelpijpen dus niet voor een hout gestookt toestel gebruiken.

Enkelwandige kachelpijp mag gebruikt worden tot deze uit het zicht verdwijnt, dat wil zeggen de kachelpijp gaat door het plafond, of door de muur heen en verdwijnt uit het zicht, van af hier gaan we met dubbelwandige kachelpijp werken.

Dubbelwandige kachelpijp wordt gebruikt zoals boven omschreven vanaf het punt dat de kachelpijp uit het zicht verdwijnt. Een veel gestelde vraag is mag ik buiten met enkelwandige kachelpijp werken? Dit kan niet, ten eerste er ontstaat een condensprobleem en ten tweede doordat de rookgassen dermate snel afkoelen zal er geen goede thermische trek in de kachelpijp zijn, de kachel zal dus niet goed en mooi gaan branden.

 

Een goede kachelpijp is gemaakt van rvs 316l er wordt ook wel een gebruik gemaakt van het vele malen goedkopere blauwgegloeide materiaal maar deze kachelpijpen gaan hooguit 1 stookseizoen mee. Vooral de bochten en de T-stukken hebben het zwaar te verduren, bij deze onderdelen zullen de gaten snel in de kachelpijp komen. Alle kachelpijpen van Warmfire® zijn vervaardigd van rvs 316l dit staat garant voor jaren lang stookplezier er wordt dan ook een garantie afgegeven van 25 jaar.

Met een kachelpijp van Warmfire® haalt u een kachelpijp in huis die klaar is voor nu, maar zeker ook voor de toekomst.

Voor meer info : http://www.hgb-trading.nl/rookkanaal-kachelpijp