Kwaliteitsplein
Woning en Tuin

Trap renovatie

Trap renovatie laten uitvoeren

Hebt u wel eens nagedacht over een trap renovatie? Ik had dat tot twee maanden geleden eigenlijk nooit. Ik ergerde mij wel aan de staat van mijn trap, maar ik had nooit aan een trap renovatie gedacht. Ik wist dat het mogelijk was om de trap compleet te vernieuwen. Dit had ik wel een aantal keer overwogen, maar besloot om dit niet te doen. Ik vond het veel te duur. Het vernieuwen van de trap is ontzettend duur en arbeidsintensief. De afgelopen jaren leefde ik dus met treden die ik lelijk vond en was ik in de veronderstelling dat ik dit nooit zou gaan vervangen. Tot ik twee maanden geleden op bezoek ging bij een vriend in Amsterdam. Ik was al meerdere malen bij hem in huis geweest voor een diner of gewoon een kopje koffie. Al die tijd viel het mij op dat zijn trap ook compleet versleten was. Maar, twee maanden geleden zag ik een totaal andere trap. Die dag waren we het centrum van Amsterdam in geweest met een aantal vrienden. We hadden de koffieshop bezocht en hadden in een restaurant gegeten. Aan het einde van de avond gingen we nog even een kopje koffie drinken bij de bewuste vriend. Hij nodigde ons uit en wij gingen mee. Na de koffie zou ik mijn schoenen en jas aantrekken om mij klaar te maken voor het vertrek. In de gang viel het mij echter op dat er allemaal eikenhouten treden geplaatst waren op zijn oude versleten trap. Ik nam aan dat hij de hele trap had laten vernieuwen. Toen hij ook in de gang kwam staan, vroeg ik hem naar de kosten van een trap vernieuwing. Hij begon direct te lachen en vertelde mij over de trap renovatie. Hij vertelde mij dat het helemaal geen nieuwe trap is, maar dat er simpelweg overzettreden over de versleten treden waren geplaatst. Deze overzettreden waren overduidelijk van extreem hoge kwaliteit. Ik was extreem geïnteresseerd in deze aanpassing van zijn huis en bleef nog een half uur in de gang staan. In die tijd legde hij mij haarfijn uit wat er gebeurd is tijdens de traprenovatie.

Trap renovatie via Intven

Hij begon bij de aanbieder van trap renovaties. Intven is het bedrijf dat hij inschakelde voor de klus voor de treden. Dit deed hij op advies van een familielid. Tijdens een feestje was hij in contact gekomen met een verre oom die een trap renovatie had laten uitvoeren. Deze oom vertelde hem dat hij Intven moest inschakelen voor een prachtige trap renovatie. Hij twijfelde niet aan het oordeel van zijn oom, omdat het feestje in zijn huis was. De trap zag er prachtig uit en overtuigde hem direct. Na het feestje vroeg hij een offerte voor zijn trap renovatie aan. Binnen de kortste keren kreeg hij reactie en werd hij opgebeld. Tijdens dit gesprek vertelde de medewerker van Intven bijna hetzelfde verhaal als de oom. Ze spraken over de werkwijze. De versleten treden worden met eikenhouten duo-treden bedekt, waardoor de trap er weer als nieuw uit ziet. Deze eikenhouten duo-treden zijn van hoge kwaliteit en beschikken over de volgende eigenschappen:

  • geluiddempend
  • onderhoudsvriendelijk
  • lange levensduur
  • geschikt voor elke trapsoort
  • sterk en gemakkelijk te bewerken

Er vallen een aantal dingen op in deze bovenstaande opsomming. Het valt op dat de treden zeer onderhoudsvriendelijk zijn. De eikenhouten structuur zorgt ervoor dat de treden gemakkelijk schoon te maken zijn. De gladde vloer kan gemakkelijk gepoetst worden, zodat uw trap altijd kan stralen. Het andere aspect dat opvalt, is dat de trap renovatie uitgevoerd kan worden op elke trapsoort. Er zit namelijk veel verschil in trappen. Intven kan een trap renovatie zonder problemen uitvoeren voor de volgende trapsoorten:

  • open trappen
  • rechte trappen
  • dichte trappen

Staat uw traptype niet in de bovenstaande opsomming? In dat geval kunt u contact opnemen met Intven voor persoonlijk advies.

Persoonlijke aanpak van Intven

Tijdens het gesprek met mijn vriend bespraken we nog een aantal dingen met betrekking tot een trap renovatie. Hij vertelde mij over de persoonlijke aanpak van Intven. Nadat hij interesse toonde in een trap renovatie kwam er een trappenmaker op bezoek in zijn woning. De trappenmaker beoordeelde de staat van zijn trap, voor een helder advies. Aan de hand van een kleurenstaal kon hij vervolgens een keuze maken over de perfecte kleur voor zijn overzettreden. Hij had ook een voorbeeld van een eikenhouten trede meegenomen, zodat mijn vriend de kwaliteit kon beoordelen. Na het gesprek kreeg mijn vriend nog een folder mee, met het belang van een bedrijf dat aangesloten is bij de Centrale Branchevereniging wonen. Hij hoefde niet lang meer na te denken, voordat hij de keuze maakte. In essentie is dat ook het proces dat ik doorlopen heb. Voor de trap renovatie heb ik ook een gesprek gevoerd met een vriendelijke trappenmaker. Tijdens het gesprek kwam duidelijk naar voren dat ik een passie heb voor donkere eikenhouten kleuren. Binnen een week was het allemaal geregeld en was de trap renovatie uitgevoerd naar mijn wensen. Hebt u ook interesse in een traprenovatie via Intven? In dat geval raad ik u aan om contact op te nemen met het bedrijf. Vraag een bezoek van de trappenmaker aan en vraag naar een scherp geprijsde offerte. De prijs zal altijd laag zijn, omdat Intven zonder vast kantoor werkt en zonder showroom. Met als doel de klant een voordelig tarief te kunnen bieden.

Voor meer info : http://www.intven-traprenovatie.nl/